All In My Mind van Dr. Lonnie Smith is Album van de Week!
15 januari 2018 13:27

Het nieuwe Album van de Week komt deze keer van Dr. Lonnie Smith! Zijn nieuwe plaat All In My Mind staat deze week in de spotlight en dus hoor je extra veel van zijn muziek op NPO Soul & Jazz.


Al meer dan vijftig jaar weet dr. Lonnie Smith het funky geluid van het orgel in de jazz muziek tot grote hoogten te brengen. Hij heeft meer dan zeventig albums uitgebracht en zijn naam is inmiddels onlosmakelijk verbonden met zijn instrument, welke hijzelf liefkozend ‘the 425 pound beast’ noemt.

Hammond B-3

Dr. Lonnie Smith ontdekte de Hammond B-3 orgel in de late jaren ‘50. Met zijn optredens trok hij al snel de aandacht van muzikanten als Jack McDuff, Lou Donaldson en George Benson. Vlak nadat hij naar New York verhuisde voegde hij zich bij het George Benson’s Quartet en werd hij na een optreden met Lou Donaldson gecontracteerd bij Blue Note Records. Zijn creatieve en innovatieve kracht hebben tot een zeer breed scala aan albums geleid: variërend van Jimi Hendrix en John Coltrane tribute albums tot straight-ahead jazz, funk en acid-jazz. Jazz Times Magazine omschreef Smith en zijn muziek als volgt: “a riddle wrapped in an enigma wrapped in a turban!”
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties