De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 39 van 2015)
18 september 2015 17:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1. Lemar - The Letter (Schijf van 6)

Eindelijk is er weer nieuw werk van Lemar. Hij heeft een platencontract bij Sony BMG getekend en levert binnen een maand al een nieuw album af. De eerste single van dat album draagt dezelfde titel: 'The Letter'. En wie een scherp oor voor het verleden heeft, herkent hier de nummer 1-hit van The Box Tops uit 1967 in terug.

Om je geheugen even op te frissen, hierbij ook het origineel van The Box Tops:

#2. Vulfpeck - Back Pocket

In oktober van dit jaar verschijnt het debuutalbum van Vulfpeck, maar voor die tijd wordt eerst de single 'Back Pocket' uitgebracht als opwarmertje. Het bijna Hall & Oates-achtige 'Back Pocket' kent vrolijke, lichte vocalen die de niets-aan-de-hand sfeer van het funky nummer alleen maar versterken. En meezingen is een eitje, als je de videoclip er naast houdt:

#3. Tahirah Memory - Again

Jarrod Lawson heeft zijn gezicht nog maar nét tegen het soul- en jazzvenster gedrukt, maar zijn bandleden storten zich ook al op een solo-carrière. Backing-vocaliste Tahirah Memory brengt deze week haar debuutsingle 'Again' uit, kort gevolgd door haar eerste album Pride. Niet dat Lawson daar mee zit. In tegendeel. Hij heeft namelijk aan het album meegewerkt en zelfs een deel van de productie op zich genomen.

#4. Defunkt - I Funk Therefore I Am

Jarenlang timmert Joseph Bowie (geen familie van) aan de weg met Defunkt. Dit internationale gezelschap produceert loepzuivere funk, maar ondanks hun rijke afkomst, blijft de wereldfaam jarenlang uit. Liefst 35 jaar na het eerste album van Defunkt, verschijnt het album Mastervolt, waarmee de ban nu misschien gebroken gaat worden. We zullen het zien. De eerste single is in ieder geval wel raak. 'Je Fanque Donc Je Suis'!

#5. Roman GianArthur - No Surprises ft. Janelle Monae

We schreven er deze week al een langer stuk over, maar omdat het zo'n verrassend prettig project is, wilden we je 'No Surprises' nog even een keer mee geven. Toegegeven, voordat we een noot hadden gehoord, waren wij wat gereserveerd. Kan dat wel, een soul- of r&b-versie van de muziek van Radiohead? Dat kan dus blijkbaar. Alle twijfel is volledig weggevaagd.

#6. Duffy - Whole Lot Of Love

De Briste singer-songwritester Duffy heeft één van de meest herkenbare stemmen in de huidige muziekindustrie. Maar het is alweer een tijdje geleden dat we wat van Duffy hebben vernomen. Welnu, vijf jaar na de release van haar laatste album Endlessly, is er de nieuwe single 'Whole Lot Of Love'. En mocht je binnenkort naar de film Legend gaan kijken, dan hoor je 'Whole Lot Of Love' als officiële soundtrack voorbij komen. Duffy is dus terug!
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties