Planning week 8 (17 februari t/m 23 februari 2020)

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!  Soul & Jazz Top 40 vernieuwd!

  Elke maand updaten we onze Top 40 op Spotify. Een schatkist aan nieuwe muziek dus! Deze maand o.a. Tony Allen, Ntjam Rosie, Jeff Parker, Kandace Springs, Power to the Pipo, ROEST, Antibalas, Rembrandt Frerichs, Michelle David & The Gospel Sessions, Eric Vloeimans' Gatecrash en meer!

  Mini-docu: Tin Men and the Telephone in New York tijdens Winter Jazzfest

  Tijdens Winter Jazzfest 2020 in New York was er een speciale Sound Of The Dutch Underground-avond waar Nederlandse helden Tineke Postma, Binkbeats, Tin Men and the Telephone en Niels Broos & Jamie Peet speelden. De NTR volgde de artiesten op hun avontuur en maakte er een mini-serie over. Check hier de derde aflevering met Tin Men and the Telephone!

  Co Live! in Nick Vollebregt (01/03)

  Co de Kloet is op zondag 1 maart weer in Jazzcafé Nick Vollebregt te vinden met zijn programma. Fay Claassen, Kruidkoek en ... staan op het programma.

  Makkinga Meets: Randell Heye

  In een nieuwe Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga trompettist Randell Heye. Je hebt hem vast weleens op het podium gezien bij The Kyteman Orchestra, Typhoon, New Cool Collective of Giovanca. Maar hij speelt ook met zijn eigen quintet K.O. Brass en daar gaan we in de toekomst nog veel van horen. Check de podcast hier!

  Planning week 7 (10 februari t/m 16 februari 2020)

  Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!

  Mini-docu: Binkbeats in New York tijdens Winter Jazzfest

  Tijdens Winter Jazzfestival 2020 in New York was er een speciale Sound Of The Dutch Underground-avond waar Nederlandse helden Tineke Postma, Binkbeats, Tin Men and the Telephone en Niels Broos & Jamie Peet speelden. De NTR volgde de artiesten op hun avontuur en maakte er een mini-serie over. Check hier de tweede aflevering met Binkbeats!

  Terugluisteren: Co Live! in Nick Vollebregt

  Afgelopen zondag streek Co de Kloet weer neer in Jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Met schitterende muziek van Laura Fygi, het Ruud Breuls & Simon Rigter Quintet, en The New Conrad Miller Trio.

  #ESNS2020 napret!

  GreyHeads, Gaidaa, PAX the humanoid, Son Swagga en Gumbo Kings speelden op zaterdag 18 januari op ons Soul & Jazz-podium op Noorderslag. De napret begint natuurlijk hier op NPO Soul & Jazz!

  Mini-docu: Niels Broos & Jamie Peet in New York tijdens Winter Jazzfest

  Tijdens Winter Jazzfest 2020 in New York was er een speciale Sound Of The Dutch Underground-avond waar Nederlandse helden Tineke Postma, Binkbeats, Tin Men and the Telephone en Niels Broos & Jamie Peet speelden. De NTR volgde de artiesten op hun avontuur en maakte er een mini-serie over. Check hier de vierde en laatste aflevering met Niels Broos & Jamie Peet!

  Mini-docu: Tineke Postma in New York tijdens Winter Jazzfest

  Tijdens Winter Jazzfest 2020 in New York was er een speciale Sound Of The Dutch Underground-avond waar Nederlandse helden Tineke Postma, Binkbeats, Tin Men and the Telephone en Niels Broos & Jamie Peet speelden. De NTR volgde de artiesten op hun avontuur en maakte er een mini-serie over. Check hier de eerste aflevering met Tineke Postma!

  Planning week 6 (3 februari t/m 9 februari 2020)

  Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!

  Datum Mondriaan Jazz 2020 bekend

  De 4e editie van Mondriaan Jazz Festival vindt plaats in het PAARD en in Het Koorenhuis op zaterdag 10 oktober, 2020 - met een special openingsconcert op vrijdag 9 oktober en met een aantal door-de-weekse special concerten en workshops in de kleurrijke wijken van Den Haag.

  NPO Soul & Jazz


  NPO Soul & Jazz is de publieke radiozender voor soul & jazz. Begonnen als NPO Radio 6 en sinds 1 januari 2016 onder de naam NPO Soul & Jazz te horen op kabel, DAB+, online en op je mobiel. 24 uur per dag de beste soul- en jazzmuziek en alles wat daar tussen zit.

  NPO Soul & Jazz draait om liefde voor muziek. Dat komt tot uiting in de live uitzendingen vanaf North Sea Jazz en diverse andere festivals en natuurlijk in onze programma's: 7 dagen per week verzorgt de NTR de programmering van 19:00 tot 21:00 uur.


  Luisteren


  Kabelfrequenties: Heb je thuis de kabel? Check de frequenties van jouw kabelaar. Bel gratis met 0800 – 026 26 66.

  Digitale televisie: NPO Soul & Jazz is ook te ontvangen via je digitale televisie. Bij Ziggo vind je ons op kanaal 817 en bij KPN op kanaal 806.

  Digital Radio+: NPO Radio 2 Soul & Jazz is in heel Nederland in de ether te ontvangen via Digital Radio+. Als je een radio hebt die DAB+ ondersteunt is het een kwestie van scannen & luisteren. Meer informatie op www.digitalRadio.nl.

  NPO Soul & Jazz-app:
  Natuurlijk kun je ook de NPO Soul & Jazz app downloaden op je telefoon of tablet. Zowel op Android als op iOS vind je hem in de app-store.


  Volg ons


  E-mail: soulenjazz@radio2.nl
  Facebook: facebook.com/nposouljazz
  Instagram: instagram.com/nposouljazz
  Twitter: twitter.com/nposouljazz
  YouTube: youtube.com/nposouljazz
  Spotify: NPO Soul & Jazz

  DOWNLOAD NPO RADIO 2 APP
  - Live luisteren naar NPO Radio 2 Soul & Jazz
  - Gratis berichtje sturen naar de studio
  - Laatste (muziek)nieuws
  - Gidsinformatie en terugluisteren

  >> iPhone download

  >> Android download