Nieuws

Lancering nieuwe podcast: The Female Frequency

  1. Nieuwschevron right
  2. Lancering nieuwe podcast: The Female Frequency

Vanaf april lanceren we met trots de achtdelige podcastserie: "The Female Frequency”. Dé podcast die de kracht van vrouwelijke iconen in soul & jazz viert!

Cultureel ondernemer Adiam Tseggai en haar gast verkennen acht afleveringen lang op de vrijdagochtend het leven en de erfenis van een vrouwelijk muzikaal icoon. Van grootheden zoals Missy Elliot, Lauryn Hill, Alice Coltrane tot Erykah Badu. Adiam leidt boeiende gesprekken met haar gasten - die zelf ook muzikanten zijn - waarbij ze dieper ingaan op hun unieke kenmerken, invloed en muzikale nalatenschap.

De Rotterdamse Adiam Tseggai is een vrouw met een missie: de impact en invloed van vrouwen uit de muziek te vieren. Van jongs af aan is ze omringd door de klanken van soul, jazz, blues en funk, dankzij haar vader. Haar moeder voedde haar passie verder aan door haar een microfoon cadeau te doen, wat de start betekende van haar pad als presentator en interviewer.

In de allereerste aflevering gaat Adiam in gesprek met zangeres Sarah-Jane over de iconische visionair: rapper, zangeres, songwriter & producer Missy Elliot. Samen bespreken ze wat Missy Elliott zo kenmerkend maakt, haar impact op de HipHop- en R&B-scene in de jaren '90 en '00 en hoe we haar invloed vandaag de dag nog terugzien én horen.

Luister de eerste afleveringen hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.