Podcast - Benjamin Herman
Wie Benjamin ontmoet of waar hij uithangt bepaalt wekelijks welke platen hij uitkiest. Van vergeten Europese jazzhelden tot obscure tracks van legendarische musici. Van straight ahead jazz tot afro-beat, van ska tot surf. Specials over Japan, België, Scandinavië, filmmuziek, sitars, valentijnsdag, dierendag, sterfdagen en verjaardagen: Alle playlists persoonlijk samengesteld, met smaak en liefde voor de muziek en nergens anders te horen dan op NPO Soul & Jazz.

Afleveringen

Olympische Spelen

De  Olympische Spelen in Japan zijn in volle gang. En daarom draait Benjamin in deze aflevering zijn favoriete Japanse tracks.

Madeline Bell

Zangeres Madeline Bell wordt deze week 79 jaar. Daarom duikt Benjamin in deze aflevering in haar muziek.

Rein de Graaff

In deze aflevering uitsluitend muziek van pianist Rein de Graaff. Benjamin is onlangs bij hem langs geweest samen met de jonge pianist Timothy Banchett in het kader van North Sea Jazz, binnenkort te beluisteren op NPO Soul & Jazz. Hoog tijd om in zijn uitgebreide ouevre te duiken!

Ronald Snijders

Fluitist, componist, musicoloog en schrijver Ronald Snijders is dit jaar 70 geworden. Benjamin is onlangs bij hem langs geweest samen met de jonge violist Yannick Hiwatt in het kader van North Sea Jazz, binnenkort te beluisteren op NPO Soul & Jazz. Daarnaast speelt Benjamin op zaterdag 10 juli met Ronald op de afgeslankte versie van het festival in Rotterdam. Hoog tijd om in zijn uitgebreide ouevre te duiken!

Oudgedienden

In deze aflevering draait Benjamin nieuwe releases van oudgedienden in de jazz. Met muziek van onder andere Pharoah Sanders, Charles Lloyd, John Engels en Han Bennink.

Georgie Fame

In deze aflevering staat Benjamin stil bij de muziek van de bijna jarige Georgie Fame.

School's Out

Naast saxofonist en radiomaker is Benjamin Herman ook docent op het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Na een periode van zenuwslopende examens is het studiejaar voorbij en maakt Benjamin in deze podcast de balans op. Naar welke voorbeelden luisteren zijn studenten eigenlijk?

Tubby Hayes

Op zijn sterfdag staat Benjamin in deze podcast stil bij het leven en werk van saxofonist Tubby Hayes.

Misha Mengelberg

Ter ere van de geboortedag van Misha Mengelberg draait Benjamin bijzondere stukken uit zijn oeuvre.

Italië

Benjamin blijft nog even in Songfestival sferen. In deze podcast kijkt hij naar wat het winnende land Italië nog meer muzikaal te biden heeft.

Philadelphia

Deze hele week staat NPO Soul en Jazz in het teken van the Sounds of Philadelphia! Benjamin is in zijn platenkast gedoken en heeft muziek meegenomen van bekende personen uit Philly, waaronder John Coltrane, Bessie Smith en Jimmy Heath.

Sidney Bechet

In deze aflevering staat Benjamin stil bij de geboorte- en sterfdag van saxofonist Sidney Bechet.

Under the Influence

In deze afevering viert Benjamin alvast zijn verjaardag. Hij trakteert zichzelf op zijn favoriete muziek en grootste invloeden.

Koningsdag

Benjamin viert Koningsdag met een uur lang ska, rock steady en reggae. Met muziek van onder andere King Tubby, The Skatalites, Augustud Pablo, Desmond Dekker en Prince Buster.

Shakespeare

In deze aflevering gaat Benjamin op zoek naar de raakvlakken tussen soul & jazz en Shakespeare.

Zweden

In deze aflevering draait Benjamin zijn favoriete platen uit en over Zweden.

Stan Levey

In deze aflevering staat Benjamin stil bij het leven en werk van drummer Stan Levey.

Michelinsterren

De Michelensterren zijn weer uitgedeeld, dus in deze podcast draait Benjamin uitsluitend muziek over eten.

Lente

In deze aflevering viert Benjamin het begin van de lente. Met muziek van onder andere Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Clifford Brown, Blossom Dearie, Chris Connor en Ramsey Lewis.

Expats in NL #2

Na veel reacties op de uitzending vorige week, maakt Benjamin deze week nog een aflevering over muzikale expats in Nederland.

Expats in NL

In deze aflevering draait Benjamin opnames van muzikanten die voor kortere of langere tijd in Nederland hebben gewoond. Denk aan Ben Webster, Nina Simone of Jose James.

Finse favorieten

In deze aflevering draait Benjamin zijn favoriete nummers horen uit de Finse soul en jazz.

Poolse favorieten

In deze aflevering draait Benjamin zijn favoriete nummers horen uit de Poolse soul en jazz.

Weird Instruments

In deze aflevering gaat Benjamin op zoek naar ongebruikelijke instrumenten in de uithoeken van de soul en jazz. Denk aan de doedelzak, de Chinese xun, de tubax, de melodica en de Japanse koto.

There's No Business Like Snow Business

In deze aflevering draait Benjamin uitsluitend muziek die met sneeuw te maken heeft. En het is hem zelfs gelukt om niet 1 kerstnummer te draaien.

Indo Jazz

In deze aflevering neemt Benjamin een kijkje in de wereld van de Indonesische jazzmuzikanten in Nederland. Daar zaten meerdere geniale types tussen die net als de rockers hun Hollandse collega’s deden verbleken. Met muziek van onder andere Rob Pronk, Rob Madna, Eddie de Haas, Victor Kaihatu en Kasyfi Kalyasyena.

Sitar Madness

Benjamin neemt je mee langs de grenzen van de goede smaak met de sitar als leidraad in een uur vol uitstekende quasi mystiek.

Space

In deze aflevering zoekt Benjamin het in hogere sferen en neemt hij je mee in het space thema. Met muziek van onder andere Sun Ra, Pharoah Sanders, Brandon Coleman, John Zorn maar ook Hollandse waar van David Bowie favorieten Tom Disselvelt en Kid Baltan.

David Bowie

Deze week is het vijf jaar geleden dat David Bowie overleed. Benjamin neemt je op geheel eigen wijze mee in zijn muziek.

Bongomania!

Benjamin trapt het nieuwe jaar vrolijk af met een uur lang bongo's! De muziek gaat alle kanten op: van de Fania All Stars en Tito Puente, tot Nat King Cole en Elvis Presley.

2020

Benjamin blikt terug op een bijzonder jaar. Een jaar waarin hij ontzettend veel muziek uitzocht voor alle 47 afleveringen van zijn podcast. Mocht je er een paar gemist hebben, dan tipt Benjamin je in deze podcast een aantal niet te missen muzikale uurtjes.

Lockdown Blues

Met een nieuwe lockdown zoekt Benjamin zijn heil in de blues. En dat is helemaal niet zo neerslachtig als je zou denken! Nummers van Duke Ellington, Stan Getz, Billie Holiday, Rita Reys en natuurlijk Robert Johnson.

John Lennon

Precies 40 jaar geleden werd John Lennon voor zijn huis in New York vermoord. En hoewel Lennon zelf niet bijzonder veel van jazz hield, zijn er meer dan genoeg jazzmuzikanten die wel van zijn werk houden. Benjamin zet een aantal favorieten op een rijtje.

Rollins In Holland

Benjamin is in z'n nopjes, want de prachtige LP Sonny Rollins in Holland is afgelopen week uitgekomen. De plaat bevat opnames van een aantal optredens die de tenorgigant deed samen met drummer Han Bennink en bassist Ruud Jacobs in 1967.

Deelder Draait Door

24 november is het op de kop af 76 jaar geleden dat dichter, zanger, drummer, kunstenaar en jazzliefhebber en -kenner Jules Deelder werd geboren. Hij overleed vorig jaar en Benjamin was heel goed bevriend met de Rotterdammer. Daarom ter ere van zijn verjaardag een selectie uit de compilaties die Jules Deelder in zijn leven heeft gemaakt.

Candido

Benjamin viert het leven en de legacy van de op 99-jarige leeftijd overleden percussionist Cándido Camero Guerra. Hij overleed begin deze maand. Luister naar een greep uit zijn oeuvre, dat van latin tot jazz tot funk en disco gaat.

Lester 'Prez' Young

Terwijl de hele wereld met een andere president bezig is, zet Benjamin een aantal van zijn favorieten van de 'President van de tenor saxofoon, Lester Young op een rijtje.

Sean Connery

Sean Connery, groot acteur die je natuurlijk kent als James Bond in klassiekers als Goldfinger, From Russia With Love en You Only Live Twice is op 90-jarige leeftijd overleden. De soundtracks van die films zijn minstens zo stijlvol als Bond zelf, en dus zet Benjamin een aantal van zij favorieten op een rijtje. Muziek van o.a. Count Basie, Tom Jones, Shirley Bassie én Ack van Rooyen.

Verkiezingen in de VS

Met de Amerikaanse verkiezingen om de hoek gaat Benjamin op zoek naar een muzikale presidentskandidaat. Er komt muziek voorbij van o.a. James Brown, Ella Fitzgerald, Johnny Guitar Watson, Seun Kuti en Gary Bartz.

Toshinori Kondo

Benjamin zet een uur aan bijzonder uiteenlopende muziek op een rijtje als eerbetoon aan de Japanse jazz- en fusiontrompettist Toshinori Kondo. Hij overleed onlangs op 71 jarige leeftijd. Geheel onverwachts, want Kondo was nog volop bezig met het maken en ontdekken van muziek. Zo bracht hij alleen dit jaar al 5 albums uit.

Alice Coltrane

De wereld kan wel wat spiritualiteit gebruiken, en daarom zet Benjamin zijn favoriete platen van pianiste, organiste, harpiste en natuurlijk vrouw van, Alice Coltrane op een rij.

Metropole Orkest

Naar aanleiding van de Dutch Jazz Jam die het Metropole Orkest en NPO Radio 2 Soul & Jazz op 9 oktober organiseren zet Benjamin een aantal bijzondere opnames uit het omvangrijke oeuvre van het orkest op een rijtje.

Live!

Benjamin neemt het er nog even van voor er weer een lockdown komt en op het podium staan er niet meer bij is. Alleen maar live opnames van o.a. Charlie Parker, Carmen McRae, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Duke Ellington.

Thelonious Monk

Naar aanleiding van het verschijnen van het album Palo Alto, opnames van een concert van Thelonious Monk op de Palo Alto High School uit 1968, zet Benjamin een aantal van zijn favoriete stukken van de Amerikaanse pianist op een rijtje.

September

Soms is een maand genoeg om een schitterend lijstje met muziek samen te stellen. En september is zo'n maand! Benjamin zet muziek op een rijtje van o.a. Van Morrison, Laura Fygi, Bob Dylan, ICP, Earth, Wind & Fire en Francis A. & Edward K. (oftewel Frank Sinatra en Duke Ellington).

Sonny Rollins

De 'Saxophone Colossus', Sonny Rollins werd op 7 september 90 jaar oud. Hoewel hij geen saxofoon meer kan spelen, is hij nog altijd druk bezig. Benjamin brengt een eerbetoon aan deze levende legende met een aantal van zijn favorieten, inclusief een nummer met Ruud Jacobs op bas en Han Bennink op drums.

Back To School

Ook voor Benjamin is het schooljaar weer begonnen, maar dan als leraar op het Conservatorium natuurlijk. Speciaal voor deze gelegenheid zet hij een aantal van zijn favoriete Back To School-plaatjes op een rijtje.

Steve Grossman

Op 13 augustus jongstleden overleed tenor gigant Steve Grossman. Een markante figuur die op jonge leeftijd bij Miles Davis in de band aan de slag kon en daarna een lange carrière had. Hij overleed op 69-jarige leeftijd. Benjamin zet een aantal van zijn favorieten van Grossman op een rijtje.

Han Bennink

Benjamin brengt een eerbetoon aan de legendarische Nederlandse drummer Han Bennink. Hij werd dit jaar 78 jaar en is al meer dan 60 jaar actief als muzikant, dus eigenlijk heeft Benjamin zich een onmogelijke taak gesteld om dat in een uurtje te vangen. Toch laat hij je een klein aantal van zijn favoriete opnames met Han Bennink op drums horen.

Here Comes The Sun

Het is heet! En dus zet Benjamin een aantal van zijn favoriete zomerse plaatjes op een rijtje.

Atomic

Op 6 augustus 1945 viel de atoombom op Hiroshima en op 9 augustus op Nagasaki. Dit jaar dus 75 jaar geleden. Benjamin staat stil bij de Japanse 'Memorial Day' met een aantal toepasselijke plaatjes van o.a. Charles Mingus, Count Basie, William Onyeabor, Django Reinhardt en Hibari Misora.

Morricone

Benjamin zijn een aantal hele mooie plaatjes op een rijtje, ter ere van de vorige week overleden muzikale grootheid Ennio Morricone.

North Sea Jazz 1976

Benjamin blikt terug op het legendarische programma van de allereerste editie van North Sea Jazz in 1976, met muziek van o.a. Count Basie, Willem Breuker en Loes Luca, Ray Charles, Hans Dulfer en nog veel meer!

Ack van Rooyen

Het zal je niet ontgaan zijn, trompettist en bugelspeler Ack van Rooyen kreeg afgelopen vrijdag op 90-jarige leeftijd dan toch eindelijk de Buma Boy Edgar Prijs uitgereikt. Daar heeft Benjamin natuurlijk een aantal mooie nummers bij uitgezocht.

Candy

De oplettende luisteraar was het vast al opgevallen, in de podcast van vorige week schitterde één naam in afwezigheid: Candy Dulfer. Daarom vandaag een uur lang muziek van de Nederlandse saxofoonheldin!

Cameo's

Benjamin was als kind helemaal in zijn nopjes wanneer hij bij bijv. de Rolling Stones een saxofoonsolo hoorde. Daarom vandaag een lijstje met favoriete 'cameo's', jazzmuzikanten die een uitstapje naar de popmuziek durfden te maken.

Protest!

De anti-racisme protesten houden de wereld nog steeds in hun greep en ook Benjamin is er veel mee bezig. Hij zet daarom een aantal van zijn favoriete protestsongs op een rijtje.

Jimmy Cobb

Op 24 mei overleed de legendarische drummer Jimmy Cobb op 91-jarige leeftijd. Cobb was het laatste nog levende lid van de formatie die in 1959 het album Kind of Blue van Miles Davis opnam en mede daardoor kreeg hij een legendarische status. Benjamin heeft bevriende drummers gevraagd naar hun favoriete opnames van Jimmy Cobb en die zet hij vanavond voor je op een rijtje.

Pinksteren

Benjamin blikt vooruit op Pinksteren en Pinkpop en zet een aantal van zijn favoriete 'vurige' plaatjes op een rijtje.

Take The Gay Train

Afgelopen weekend, op 17 mei was het Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Benjamin werd geïnspireerd door de vele initiatieven en heeft een aantal hele fijne plaatjes geselecteerd.

Old Folks

Een speciale podcast vanavond met aandacht voor een aantal van Benjamin's goede vrienden. In het bijzonder natuurlijk drummer John Engels, die 13 mei zijn 85e verjaardag viert!

Bevrijdingsdag

Normaalgesproken zou Benjamin nu ergens in het land op een podium van een Bevrijdingsfestival staan. Nu dat niet kan viert hij zijn eigen Bevrijdingsfeestje met een aantal van zijn favoriete plaatjes!

Lee Konitz

Op 15 april overleed saxofonist Lee Konitz. Na het tweedelige eerbetoon aan Louis van Dijk draait Benjamin vanavond zijn favoriete plaatjes van Konitz.

Louis van Dijk #2

Vorig weekend overleed pianist Louis van Dijk op 78-jarige leeftijd. Omdat Van Dijk's oeuvre zo omvangrijk is kreeg Benjamin niet al zijn favorieten in een podcast gepropt en dus is het vandaag tijd voor deel 2.

Louis van Dijk #1

Dit weekend overleed pianist Louis van Dijk op 78-jarige leeftijd. Benjamin deelt zijn favoriete muziek van de grootmeester in zijn podcast.

Pesach

Benjamin komt alvast in de stemming voor Pesach en Pasen en heeft een aantal fijne voorjaarsplaatjes voor je uitgezocht.

Quarantine

Ook Benjamin zit thuis en serveert een aantal toepasselijke plaatjes vanuit zijn slaapkamer. Muziek van o.a. Sonny Stitt, Dr. John, Billie Holiday en Yusef Lateef.

Lente

Ondanks de rare tijd waar we in zitten, brengt de lente hoop en nieuwe energie. Een uur lang plaatjes die met de lente te maken hebben en bovendien natuurlijk gewoon heel erg mooi zijn.

Charlie Parker

Afgelopen week stond NPO Soul & Jazz geheel in het teken van Charlie Parker. Maar omdat pianist McCoy Tyner vorig weekend overleed, besloot Benjamin om zijn podcast aan Tyner te wijden. Daarom vanavond alsnog Benjamin's favoriete nummers van Charlie Parker!

McCoy Tyner

Dit weekend werd bekend dat pianist McCoy Tyner op 81-jarige leeftijd is overleden. Daarom vanavond een eerbetoon aan de legendarische man op de toetsen met een uur lang Benjamin's favorieten.

Bas

Extra veel laag in deze podcast, want Benjamin zet zijn favoriete bassisten voor je op een rijtje.

Nieuwe releases

In deze podcast laat Benjamin Herman je zijn favoriete nieuwe muziek van de afgelopen tijd horen.

Klassiek & Jazz

In deze aflevering onderzoekt Benjamin Herman de grensgebieden tussen klassieke muziek en jazz.

Valentijn

Benjamin Herman staat stil bij de meest romantische dag van het jaar en laat je in deze podcast zijn favoriete liefdesliedjes horen.

Brexit Jazz

De Britten zijn officieel uit de EU gestapt. Een mooi moment voor Benjamin om zijn favoriete Britse jazzplaatjes op een rijtje te zetten.

Django

Ter ere van de 110e verjaardag van legendarisch gipsy jazz gitarist Django Reinhardt én vanwege het bijzonder mooie festival Django Amsterdam in het Bimhuis afgelopen weekend, zet Benjamin een uur lang zijn favoriete gipsy jazz plaatjes op een rijtje. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Trompet Deel 2

Één uurtje bleek niet voldoende voor Benjamin om al zijn favoriete trompetplaatjes te kunnen draaien en daarom plakken we er deze week gewoon nog een aflevering achteraan. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Trompet

en uur lang trompetmuziek vanavond bij Benjamin. Bekende en minder bekende nummers, allen met de trompet in de hoofdrol. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Jules Deelder

Vlak voor kerst overleed dichter, performer, drummer, jazzkenner en -liefhebber Jules Deelder op 75-jarige leeftijd. Benjamin brengt een eerbetoon aan zijn vriend en medemuzikant met een speciaal samengesteld uur aan muziek. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Kerst

De laatste podcast van het jaar gaat natuurlijk over kerst! Benjamin heeft een selectie bijzondere plaatjes op een rijtje gezet, om alvast helemaal in de sfeer te komen voor de feestdagen. Meer info: nposoulenjazz.nl.

James Moody

Negen jaar geleden overleed jazzsaxofonist, fluitist en componist James Moody op 85-jarige leeftijd. Benjamin is groot fan en daarom zijn we vanavond 'In the mood for James Moody'. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Surf Sax

Benjamin heeft ter ere van het nieuwe album van BRUUT! & Anton Goudsmit een heel uur surfmuziek samengesteld. Natuurlijk met de nodige obscure plaatjes, inclusief Mischa Mengelberg in een surfjasje! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Big Bands

Benjamin heeft een aantal van zijn favoriete big bands op een rijtje gezet. En dat blijkt een wonderbaarlijk universum te zijn. Van Count Basie tot Duke Ellington, alles komt voorbij! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Jazz & Poetry

Aankomende zondag, 24 november wordt dichter, muzikant, kunstenaar en nachtburgemeester van Rotterdam Jules Deelder 75 jaar en dat moet gevierd worden! Jazz en poëzie gaan hand in hand en dus zet Benjamin zijn favoriete beatnik-plaatjes op een rijtje. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Trombone

Deze keer brengt Benjamin een ode aan de onvolprezen trombone! Een uur lang zijn favoriete plaatjes van bekende en minder bekende jazztrombonisten. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Herfst

Een bijzonder toepasselijke podcast vanavond, gezien het druilerige weer. Benjamin heeft zijn favoriete herfstplaatjes op een rijtje gezet, perfect om met een beker warme chocolademelk bij de open haard te luisteren. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Hammond

Afgelopen weekend mocht Benjamin meespelen met Delvon Lamarr en zijn Organ Trio en dat heeft hem geïnspireerd tot het samenstellen van een lijstje vol Hammond-geweld! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Discojazz

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. In verband met Amsterdam Dance Event heeft Benjamin deze keer zijn favoriete discojazz plaatjes op een rijtje gezet. Meer info: nposoulenjazz.nl.

BIMHUIS Celebration

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een lijstje met favoriete Bimhuis-opnames, natuurlijk ter ere van het 45-jarig bestaan van het Amsterdamse podium. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Ginger Baker

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een eerbetoon aan de legendarische rock- en jazzdrummer Ginger Baker, die afgelopen weekend op 80-jarige leeftijd overleed. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Italië

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft hij zijn favoriete Italiaanse nummers op een rijtje gezet. Meer info: nposoulenjazz.nl.

John Engels' Favorieten

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft hij drummer John Engels gevraagd naar zijn favoriete muziek. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Alt Sax

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft hij nummers van zijn favoriete alt saxofonisten op een rijtje gezet. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Nieuw!

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft hij zijn favoriete nieuwe muziek op een rijtje gezet. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Japan

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft hij zich op zijn vakantie in Japan laten inspireren. Een uur lang muziek uit het land van de rijzende zon dus! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Hot!

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft hij zijn favoriete hete plaatjes op een rijtje gezet. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Ruud Jacobs

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer brengt hij een eerbetoon aan de op 81-jarige leeftijd overleden contrabassist en producent Ruud Jacobs. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Gary Bartz

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een podcast in het teken van een van zijn muzikale helden, Gary Bartz. Meer info: nposoulenjazz.nl.

The Road To North Sea Jazz 2019 #2

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer deel 2 van zijn tips voor North Sea Jazz 2019. Meer info: nposoulenjazz.nl.

The Road To North Sea Jazz 2019 #1

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer het eerste deel aan muzikale tips die hij voor North Sea Jazz 2019 voor je heeft. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Mizell Brothers

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een eerbetoon aan de legendarische broertjes Mizell. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Dwarsfluit

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft hij zijn favoriete dwarsfluitisten op een rijtje gezet. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Dr. John

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft hij zijn favorieten van Malcolm John Rebennack, oftewel Dr. John op een rijtje gezet. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Examens!

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Ook op de Nederlandse Conservatoria studeert de nieuwe lichting muzikanten zich het apelazarus. Op hun examens komen vaak dezelfde stukken voorbij, daar heeft Benjamin zijn favorieten van op een rijtje gezet. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Hans Dulfer 79!

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer viert hij de 79e verjaardag van collega-saxofonist en living legend Hans Dulfer. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Nieuw uit Nederland

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer zet hij zijn favoriete nieuwe muziek uit Nederland op een rijtje. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Chet Baker Tribute

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een eerbetoon aan de op 13 mei 1988 overleden trompettist en zanger Chet Baker. Meer info: nposoulenjazz.nl.

John Engels' B-Day Bash

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een feestje ter eren van drummer John Engels, die op 13 mei alweer zijn 84e verjaardag viert. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Exodus

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! De feestdagen vliegen je om de oren en dus heeft Benjamin van alles wat bij elkaar gegooid. Koningsdag, het Joodse Pesach, de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, het komt allemaal aan bod vanavond. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Guitarists Favorites

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft Benjamin zijn favoriete gitaristen gevraagd naar hun favoriete gitaartracks. Een divers uurtje gitaarmuziek dus, met bijdrages van Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Jesse van Ruller, Robin Nolan en nog veel meer! Meer info: nposoulenjazz.nl.

David Lynch

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer is hij in de ban van mr. David Lynch! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Sopraan Sax

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer heeft hij zijn favoriete sopraansaxofonisten op een rijtje gezet. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Stan Getz

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een eerbetoon aan de legendarische tenorsaxofonist Stan Getz. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Punksax

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer, geïnspireerd door zijn eigen Bughouse-project, een lijstje met punknummers waar ook een sax op te vinden is! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Hal Blaine Tribute

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een eerbetoon aan de onlangs overleden drummer en studiomuzikant (en deel van The Wrecking Crew), Hal Blaine. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Internationale Vrouwendag Deel 2

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! In het kader van Internationale Vrouwendag brengt Benjamin een muzikale ode aan de vrouw, in twee delen wel te verstaan! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Internationale Vrouwendag Deel 1

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! In het kader van Internationale Vrouwendag brengt Benjamin een muzikale ode aan de vrouw, in twee delen wel te verstaan! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Barney Wilen

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een eerbetoon aan de Franse saxofonist Barney Wilen. Meer info: nposoulenjazz.nl.

R&B Sax

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een speciaal lijstje met groovy saxofoontracks. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Valentijn

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze week hangt de liefde in de lucht en daar heeft Benjamin een speciaal lijstje muziek voor samengesteld. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Zuid-Afrika

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer gaat Benjamin op de Afrikaanse toer, met o.a. muziek van Hugh Masekela en Paul Simon. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Baritonsax

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een lijstje met Benjamin's favoriete baritonsaxofonisten. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Filmmuziek

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer zet hij zijn favoriete filmmuziek op een rijtje. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Jan Akkerman

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer zijn favorieten van legende Jan Akkerman. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Beginnings

Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Voor deze eerste podcast is hij terug gegaan naar het begin, zijn eerste muzikale liefdes! Meer info: nposoulenjazz.nl.