Podcast - Springsteen podcast
Bruce Springsteen is met 160 miljoen verkochte albums en meer dan 2.600 gespeelde shows een absolute icoon in de popmuziek. Toch is de band met zijn fans vaak erg intiem en bijzonder. Maar wie zijn die fans? Bas Louissen is er een van en hij probeert in zijn serie iets van die magische sluier te lichten.

Afleveringen

#5 - De vriendengroep

Presentator Art Rooijakkers, schrijver Kluun en journalist Leon Verdonschot hebben een club waarin de liefde voor Springsteen groots gevierd wordt: 'het Bruce genootschap'. Gezamenlijk bezoeken ze zoveel mogelijk concerten in binnen- en buitenland, maar ze doen meer. 

#4 - De zanger, de politicus en de radio-dj

Bas is een Springsteen zendeling, maar het ontbrak hem altijd aan een podium om zijn evangelie te verkondigen. Hij keek altijd met enige jaloezie naar mensen die het woord Bruce mochten verspreiden op radio en tv. In deze aflevering zoekt hij drie van die mensen op. Een zanger (Tim Akkerman), een politicus (Frans Timmermans) en een radio-dj (Gerard Ekdom). 

#3 - De aanhouder wint

In de derde aflevering spreekt Bas met Neerlands grootste Springsteen-coverband, de Bruceband. Daarnaast zoekt hij de fanclub op. Vinden zij Bruce nog wel zo leuk na meer dan 100 concerten te hebben bezocht? Maar hij begint en eindigt met twee geweldige verhalen van fans die iets unieks hebben beleefd met The Boss.

#1 - De Proloog

Bas Louissen is evangelist in het Springsteen geloof. Maar hij voelde zich alleen en dus heeft hij in de loop der jaren geprobeerd meerdere mensen in zijn omgeving te overtuigen van zijn belijdenis. In de eerste aflevering zoekt hij die mensen op. Zijn ze net als hij ook overstag gegaan?

#2 - De Kleedkamer

In de tweede aflevering zoekt Bas fans op die ieder een eigen uniek verhaal hebben rondom hun held. Zoals Michelle die in het vliegtuig terug van concerten mijmerde dat het niet erg zou zijn als het vliegtuig neer zou storten, na de mooiste avond van haar leven te hebben beleefd. Kim studeerde af op haar held en Liselotte heeft een ongelofelijk verhaal meegemaakt met The Boss. 

Springsteen Podcast - De Trailer

Vanaf 26 mei, wekelijks in jouw favoriete podcastapp de 'Springsteen Podcast'. Een podcast over hét popmuziekicoon: Bruce Springsteen. De band met zijn fans is vaak erg intiem en bijzonder, maar wie zijn die fans nou eigenlijk? Bas Louissen is er een van en hij probeert in zijn serie iets van die magische sluiter te lichten.