Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 25 maart 2023

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 25 maart 2023

za 25 maart 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: op het internet gaat een wereld schuil vol gefluister, geknisper, gesmak, en gesleutel. Theatermaker Booi Kluiving en actrice Wieke van Rosmalen zijn gefascineerd door ASMR en maken de voorstelling SatisFactory.

Strafrechtadvocaat én activist Bénédicte Ficq vindt dat we allemaal de barricade op moeten voor het klimaat. Het fotoboek PR:OUD laat zien hoe 70-plussers nog vol levenslust zitten. Micaela Bartels, Noraly Beyer, Marjan Sax en Vincent Mentzel rekenen af met leeftijdspessimisme.

Danser Jan Kooijman kruipt in de huid van de Russische sterdanser Rudolf Noerejev. Sander ’t Sas maakte de podcast De TaxiOorlog. Over lek geprikte banden, intimidatie en rake klappen in de Amsterdamse taxiwereld. En bioloog Mátyás Bittenbinder vertelt ons alles over lentekriebels in de natuur.

Tot slot is er live muziek van Ilse DeLange, cabaret van Kiki Schippers, Owen Schumacher, Martijn Kardol, Ruud Smulders, Aron Elstak en Erik Vlasblom en de columns zijn van Donny Ronny en Teun van den Elzen.