Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 2 april 2022

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 2 april 2022

za 2 april 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: Partij voor de Dieren Rotterdam wil dat er een verbod komt op het voeren van eendjes. Directeur van het Natuurhistorisch Museum Kees Moeliker vindt dit onzin.

Journalist Jojanneke van den Berge duikt in de wereld van de jeugdzorg. Schrijver Jelmer Jepsen en arts Alexander van Daele zijn het erover eens: weg met de slapeloosheid.

Poetin stoomde jarenlang jongeren klaar voor zijn Groot-Rusland. Daya Cahen maakte er documentaire over. Joeri Boom ging als correspondent in India met als doel het land echt te leren kennen, maar leerde óók heel veel over zichzelf.

Is Pride Amsterdam te mainstream geworden? Een debat tussen oprichter Siep de Haan en journalist Aynouk Tan. Michiel Kraijkamp en Ferry Reurink schreven een biografie over Bert Jacobs, een markante voetbalcoach die de term ‘hotseknotsbegoniavoetbal’ introduceerde.

Tot slot is er live muziek van Thijs Boontjes, cabaret van Kiki Schippers, Aron Elstak en Ruud Smulders en de columns zijn van Ivo Victoria en Stefano Keizers.