Naar homepage
Spijkers met Koppen

De uitzending van 18 december 2021
BNNVARA

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 18 december 2021

za 18 december 2021

Vandaag in Spijkers met Koppen: Dominee Gremdaat biedt ons hoop in bange dagen. Nederland moet koploper worden in Europa op het gebied van klimaat. Gaat dat lukken? We vragen het VVD-klimaatpaus Ed Nijpels en directeur van Milieudefensie Donald Pols.

Britt van Mechelen filmde 4 jaar lang feesten, braspartijen en bijzondere tradities in studentenhuis de Burlenburgh in Wageningen. Worden we geleid door salamanders en bestaan er wel vogels? Je komt erachter door het Compote of Complotespel van Rens van der Vorst. 

Yvette van Boven struint door alle streken op zoek naar lekker eten en duikt daarbij ook even de bakkerij in van Robèrt van Beckhoven. De werkdruk voor huisartsen is enorm, huisarts in opleiding Bernard Leenstra vertelt erover en Roelof de Vries, Evert ten Napel en Roelof de Vries memoreren de laatste Elfstedentocht.

Tot slot is er live muziek van Clean Pete en Ruben Hein, cabaret van Roel Bloemen, Ruud Smulders, Marcel Harteveld, Aron Elstak en Hanneke Drenth en de columns zijn van Merijn Scholten en Stefano Keizers.