Spijkers met Koppen

De uitzending van 13 november 2021

BNNVARA
  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 13 november 2021

za 13 november 2021

Vandaag in Spijkers met Koppen: Cabaretier Jasper van Kuijk legt uit wat we allemaal van Zweden kunnen leren. Marieke Rotman onderzocht de opmars van de anti-abortusbeweging in Nederland. Deze ontwikkeling baart GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet grote zorgen, zij strijdt in de Tweede Kamer voor het behoud van het recht op abortus.

Joep Boerboom schreef een boek over 50PLUS, maar de partij was er niet blij mee. Bij ons vertelt Joep waarom niet. Nora Akachar staat in het theater met haar eigen show ‘Alles Over-Winnen’ en laat zich door niks en niemand van het podium afhouden.

Journalist Liesbeth Staats zoekt het antwoord op de vraag waarom vrouwen minder werken dan mannen. Guus Valk en Lars Duursma analyseren de woorden van Rutte en De Jonge. 100 liefhebbers van Jacques Brel pleiten in een pamflet voor meer Brel in Vlaanderen. Ondertekenaars Geert van Istendael en Filip Jordens vertellen waarom.

Tot slot is er live muziek van Roel van Velzen, het cabaret is in handen van Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers, Marcel Harteveld en Hanneke Drenth en de columns zijn van Ivo Victoria en Stefan Pop.