Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 13 februari 2021

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 13 februari 2021

za 13 februari 2021

Vandaag hoor je Spijkers met Koppen vanuit de Leidse Schouwburg. We missen het theater allemaal en daarom nemen we je even mee de schouwburg in, met in de uitzending: André Manuel vertelt wat hij allemaal mist en hoe komt de cultuursector er weer bovenop? Kamerleden Peter Kwint van de SP en Zohair El Yassini van de VVD gaan in debat.

Je zal maar het Leids Cabaret Festival winnen en een jaar door alle zalen mogen touren precies als het land dicht is. Lisa Ostermann, Thjum Arts en de heren van 'De Vriendendienst' huilen uit bij Dolf en Willemijn.

De smartlap als protestsong: Sophie Straat zingt in het plat Amsterdams én uiteraard met de kenmerkende snik wat er vandaag de dag allemaal mis gaat. Sophie zingt samen met Goldband het nummer 'Tweede Kamer'. In de podcast 'Elektra' praat Wouter Monden met cabaretiers over hun blunders op het podium.

Filmmaker Frans Bromet ging voor zijn tweeluik 'Rechts in Beeld' in gesprek met de rechtse collega's van zijn dochter Laura die voor GroenLinks in de Kamer zit. Eva Koreman trekt voor haar nieuwe tv-programma 'Muziekstad' door het hele land, om de lokale muziekcultuur te ontrafelen. De Haagse popgroep Goldband is ook van de partij.

Tot slot is er cabaret van Aron Elstak, Hanneke Drenth, Marcel Harteveld en Anne van Rijn en zijn de columns van Merijn Scholten en Martijn Hillenius.

Volg Spijkers met Koppen op:

Instagram: www.instagram.com/spijkersbnnvara

Facebook: www.facebook.com/spijkersmetkoppen