Naar homepage
Spijkers met Koppen

Uitzending van 23 november 2019
BNNVARA

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. Uitzending van 23 november 2019

za 23 november 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: Joris van Zandvoort, Kees de Bruin en Tuğrul Çirakoğlu zijn vloggers en nemen je mee in hun dagelijkse leven. Ongewenste, irritante telefoontjes, iedereen wordt wel eens gebeld of ze geld willen doneren aan het goede doel, Mona Keijzer van Economische Zaken en Milieu wil dit soort telefoontjes gaan verbieden.

Correspondent Tim de Wit heeft het druk; de Brexit, Prins Andrew en de aankomende verkiezingen, hij praat ons bij over de stand van zaken in Engeland. De droomvakantie van Jan en Alie van Ommen veranderde in een nachtmerrie toen de boot waar zij op zaten zonk. Vijf jaar later is er het boek 'Zeetijd', het echtpaar vertelt aan tafel hun verhaal.

Dik zijn en armoede leidt tot schaamte en isolement, in de theatervoorstelling 'Vetarm' doen bewoners van Amsterdam Noord hun verhaal, regisseur Saskia Huybrechtse en spelers Tineke Veuger en Marjon Melissen vertellen over de voorstelling. Een oplossing voor de problemen in Hongkong lijkt ver weg, Chinadeskundige Fred Sengers was deze week nog in Hongkong en praat je bij.

In het boek 'Vanaf de Vluchtstrook' vertellen diverse schrijvers hoe zij probeerden hun rijbewijs te halen, Stella Bergsma en Aafke Romeijn vertellen hoe zij het felbegeerde roze papiertje hebben bemachtigd.

Tot slot is er live muziek van Ellen ten Damme, cabaret door Aron Elstak, Roel Bloemen, Vera van Zelm en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop.