Spijkers met Koppen
BNNVARA

Uitzending van 21 december 2019

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. Uitzending van 21 december 2019

za 21 december 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: De rock 'n roll band Wimpie & De Domino's ging op tournee, Dieuwertje Blok ging mee en maakte de roadmovie over de band. Dieuwertje schuift aan met bandleden Anita en Bonny. Raoul Heertje reisde terug naar het land waar hij na de middelbare school naartoe verhuisde: Israël en maakte de acht-delige serie 'Het Israël van Heertje en Bromet'.

Waarom houden we zo van series bingewatchen? En heeft het ook nadelen? Cultuur- en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest vertelt hoe het kan dat de manier van series en films kijken drastisch veranderd is. De boeren zijn boos. Melkveehouder en voorzitter van LTO Noord Dirk Bruins en boerin Eline Vedder uit Ruinerwold blikken terug op de protesten van deze week.

Vanavond is het zo ver, het gevecht van het jaar: Badr Hari tegen Rico Verhoeven. Leon Verdonschot en Esther Schouten schuiven aan en blikken vooruit. Waarom dronk oom Wim zich dood? Dat vraagt Michiel Eijsbouts zich al jaren af, hij ging op zoek naar het antwoord in de podcast 'Een nijlpaard kon lachen', aan tafel geeft hij een voorproefje. Django Wagner is helemaal klaar voor kerst en zingt een kerst medley in het café.

Tot slot is er live muziek van Judy Blank, cabaret door Tim Kamps, Roel Bloemen, Patrick Nederkoorn en Hanneke Drenth en de columns zijn van Ivo Victoria en Emilio Guzman