Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 25 mei 2024

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 25 mei 2024

za 25 mei 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen:

In 2012 stalen een aantal amateuristische Roemeense dieven zeven schilderijen uit de Kunsthallen in Rotterdam ter waarde van miljoenen. Regisseur Jorien van Nes reconstrueert de roof in een prachtige documentaire, met daarin onder andere kunstdetective Arthur Brand.

Het is nog maar twee weken tot de Europese Parlementsverkiezingen. Maar op wie kan je nu eigenlijk stemmen? Deze week in Spijkers: CDA-lijsttrekker Tom Berendsen. En kan je topsport bedrijven als je in de ranzige Seine in Parijs moet zwemmen? Voor triatleet Rachel Klamer zit er niets anders op. Ze legt uit hoe je je daarop voorbereidt.

Dit weekend houdt de omstreden Tom de Wal drie ‘genezingsdiensten’ in Maastricht. Minister Dijkstra waarschuwt ervoor, maar kan niets doen. Journalist Ilse Schoenmaker en D66-Kamerlid Wieke Paulusma spreken erover. In Dichter op de Actualiteit blikken we terug op de maand aan de hand van twee bijzondere gedichten, uitgezocht door dichters Iduna Paalman en Elfie Tromp.

Journalist Bo Hanna werd op vierjarige leeftijd door zijn vader ontvoerd en zag zijn moeder 16 jaar lang niet. Hij schreef er het boek ‘Baba’ over. Correspondent Michiel Vos verhuisde naar de VS en schudde inmiddels al de handen van Brad Pitt, Arnold Schwarznegger en vele Amerikaanse presidenten. Nu is het er boek: ‘Vos in de VS’.

Tot slot is er live muziek van Meis en het cabaret is in handen van Marcel Harteveld, Ruud Smulders, Kiki Schippers en Aron Elstak en Hans Sibbel is er met de column.