Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 6 april 2024

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 6 april 2024

za 6 april 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: acteur Rick Paul van Mulligen en cabaretier Nina de la Croix bespreken in hun podcast én gelijknamige boek 'Co&Zo' alle dilemma's rondom hun regenbooggezin. De betalingen van Rusland aan Nederlandse politici zijn volgens VVD-Europarlementariër Bart Groothuis nog maar het topje van de ijsberg.

Schrijver Adwin de Kluyver is groot liefhebber van eilanden, maar in zijn boek ‘De Eilanden van goed en kwaad’ vertelt hij hoe eilanden ook vaak als laboratorium werden gebruikt. Fotograaf Kadir van Lohuizen reisde de wereld over om de massaliteit van de voedselindustrie te brengen. Van de grootste koeienranch in Amerika tot flatgebouwen vol sla in China. Nu is er een televisieserie met zijn beelden.

De maan heeft zijn eigen tijdzone nodig, beweert Amerika. Astrobiologe Inge Loes ten Kate legt uit waarom een dag op de maan 58,7 microseconden korter duurt en waarom een tijdzone eigenlijk nuttig is. In Den Haag wordt een juridische wedstijd van het hoogste niveau gevoerd. Milieudefensie en Shell staan tegenover elkaar in een hoger beroep over de beroemde rechtszaak uit 2021. Journalist Marike Stellinga was er deze week bij en schuift aan bij Spijkers.

De wasbeer, de zwartbekgrondel en de groene halsbandparkiet hebben twee dingen gemeen: het zijn invasieve exoten en culinair journalist heeft een smakelijk recept ermee bedacht. Bij Spijkers zet hij de borden op tafel.

Tot slot is er live muziek van Adriaan Persons, cabaret van Marcel Harteveld, Glodi Lugungu, Kiki Schippers en Aron Elstak en Martijn Koning is er met de column.