Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 30 maart 2024

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 30 maart 2024

za 30 maart 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen: Relatieproblemen? Ingewikkelde werksituaties? Journaliste Liesbeth Rasker organiseert elke maandag voor tienduizenden Instagrammers een online ‘kroegpraat’, waar deelnemers elkaar advies geven. Nu is er een podcast. In één week werd een Europese natuurherstelwet getorpedeerd en kwamen alle Europese landbouwministers de boeren tegemoet in het afschaffen van regelgeving. PvdA-GroenLinks Kamerlid Laura Bromet en bioboer Tom Saat zijn boos en schuiven bij ons aan. Het eiland Schokland was een levendig visserseiland, tot het door de overheid in 1859 werd ontruimd. Schrijver Eva Vriend bracht het leven van de ‘Schokkers’ in kaart in haar nieuwe boek Het Eiland van Anna.

De Gorinchemse burgemeester Reinie Melissant-Briene besloot regelmatig over het lot van verwarde personen, maar vond dat ze veel te weinig van de materie afwist. Tot voor kort, want nu is de burgemeester afgestudeerd als hbo-verpleegkundige. En in Dichter op de Actualiteit blikken dichters Joep Hendrikx en Gershwin Bonevacia terug op het nieuws van de afgelopen maand aan de hand van een door hen uitgekozen gedicht.

De Afghaanse Mahsa en Mirsana zijn 7 en 8 jaar oud en vluchtten drie jaar geleden voor de Taliban naar Nederland. Fotografe Anke van der Meer brengt in een fotoserie alles in beeld wat de meisjes hier wél, maar in Afghanistan níet hadden kunnen doen. Malou Holshuijsen en Roos Schlikker vragen in hun podcast aan gasten naar verhalen waar ze dachten ‘Dit Komt Nooit Meer Goed’. Nu is er een boek, waarin Malou en Roos hun eigen ‘nooit meer goed’-verhalen delen.

Tot slot is er live muziek van The Kik, cabaret van Patrick Nederkoorn, Ruud Smulders, Kiki Schippers en Aron Elstak en Teun van den Elzen is er met de column.