De Keiharde Pödcast

#3 - Simone Simons en Mark Jansen van Epica (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #3 - Simone Simons en Mark Jansen van Epica (S07)

vr 3 februari 2023

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Revocation en Orange Goblin.

Al jaren gaat luisteraar Jeroen met zijn goede vriend Marc naar concerten en festivals. Een band die hij ook live heeft gezien is volgens Jeroen een fantastsiche band uit Australië genaamd Ne Obliviscaris. De band maakt progressive metal waarbij vooral de schitterende tegenstellingen in helder en duister vermengd met die viool (die ook bij live-optredens op het podium aanwezig is) opvalt. Het nummer wat Jeroen heeft aangevraagd, 'Intra Venus' bevat voor elk wat wils en ook heeft de viool in deze track een prominente rol.

Op 27 januari 2023 toog De Keiharde naar de AFAS in Amsterdam alwaar Epica een concert gaf in het kader van hun uitgebreide tour. Suzanne Bosman en Mike Arntz spraken uitgebreid met Simone Simons en Mark Jansen over deze tour, sneeuwduiken en ijsbaden, horror- of romantische films, hoe ieder zich voorbereid op een show en nog veel meer. Het hele uitgebreide gesprek inclusief beeld is te zien op het YouTube kanaal van NPO Radio 2. 

Op De Wisseltap zette Patrick Pullens vorige week een track van zijn eigen band Myth Of Origin op tap 1. Deze week zet luisteraar Marcel Dekker een nieuwe lekkere smaak op de wisseltap. Maar welke haalt hij eraf? 

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies, jouw dontatie voor De Wisseltap en hopelijk binnenkort weer concertverslagen naar: dekeiharde@avrotros.nl of volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in de mail!

Playlist:

Revocation- Diabolical Majesty
Orange Goblin- Blue Snow
Ne Oblisviscaris- Intra Venus
Epica ft. Charlotte Wessels en Myrkur- Sirens (Of Blood and Water)
Epica ft. Shining- The Final Lullaby
De Wisseltap