De Keiharde Pödcast

#2 - Een verzoekje vanuit de trein en Floris Velthuis van Schavot (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #2 - Een verzoekje vanuit de trein en Floris Velthuis van Schavot (S07)

vr 27 januari 2023

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Rammstein en Green Lung.

Luisteraar Chris Brittijn is treinmachinist. Wij storen hem op zijn werk omdat hij een mail met een verzoek heeft gestuurd naar dekeiharde@avrotros.nl. Chris zag online het artwork van het album 'The Redshift' van de band Omnium Gatherum en besloot op basis daarvan het album aan te schaffen. Eenmaal op thuis op de draaitafel blijkt de plaat vol te staan met heerlijke melo deathmetal. Thuis blijkt Chris een heuse metal 'penthouse' boven op zijn zolder te hebben waar hij graag samen met zijn vrouw zich terugtrekt om samen van metal te genieten.

Floris Velthuis is een multi-instrumentalist die je misschien wel kent van bands als Asgrauw, Meslamtaea en Sagenland. Op vrijdag 27 januari 2023 komt het tweede album van zijn project Schavot uit. De plaat heet 'Kronieken uit de nevel' en staat vol met black metal die snoeihard wordt gebracht en door de rustpuntjes en de gedragen toetsen afwisselend klinkt. De nummers van Schavot zijn gebaseerd op de vele mythen en sagen en worden door Floris in het Nederlands en ijzig scherp gezongen. De eerste kennismaking van Floris met metal Iron Maiden was, maar de manier waarop hij Maiden leerde kennen is bijzonder te noemen. In het gesprek wordt verder 'Kronieken uit de nevel' besproken, legt Floris uit wat de second wave of black metal betekend, waar de inspiratie van zijn teksten vandaan komt, dat Mike in de Dutch black metal even door de bomen het bos niet meer ziet en waar het machtige artwork vandaan komt. 

Mike mocht deze week iets uit de platenkast meenemen en dat werd een EP van Sloper. In De Wisseltap zet Patrick Pullens een nieuwe track op één van de taps, maar welke? En welke haalt hij eraf? 

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies, jouw dontatie voor De Wisseltap en hopelijk binnenkort weer concertverslagen naar: dekeiharde@avrotros.nl of volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast. Vind het je leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in de mail!

Playlist:

Rammstein- Du hast
Green Lung- Leader of the blind
Sloper- Mind melter
Omnium Gatherum- Nail
Schavot- Zwart water
De Wisseltap