NPO Radio 2 Top 2000

Pete Brown van Cream over de witte kamer uit White Room

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Pete Brown van Cream over de witte kamer uit White Room

In deze Top 2000 a gogo vertelt songwriter en poëet Pete Brown van Cream over de successen van de band, waaronder hun grote hit White Room. Waar staat deze witte kamer symbool voor?

In 1968 brengt Cream White Room uit. Ruim vijftig jaar later is het nummer nog steeds relevant. Waar dat aan ligt? Volgens Pete Brown is het sleutelwoord daarvoor 'mysterie'. "Mensen luisteren er nog steeds graag naar, want het heeft geen platte boodschap", aldus de zanger. Wat is dan precies die mysterie rond het nummer en de witte kamer? Bekijk de Top 2000 a gogo en kom erachter!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cream in de Top 2000

In 2020 staat Cream met drie noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. White Room is de koploper op nummer 666, opgevolgd door Sunshine Of Your Love en Sound Of The Screaming Day. Benieuwd hoe de nummers door de jaren heen door de lijst zijn gestegen en gedaald? Bekijk hier de statistieken.

Meer Top 2000 a gogo

Benieuwd naar meer verhalen achter nummers uit de Top 2000? Kijk dan op het YouTube-kanaal van Top 2000 a gogo en geniet van de historie van hits als Child In Time van Deep Purple, Malle Babbe van Rob de Nijs, Should I Stay Or Should I Go van Ellen Foley en nog veel meer!

Ster advertentie
Ster advertentie