NPO Radio 2 Top 2000

Terugblik: Doe Maar heeft het nog steeds tijdens Symphonica in Rosso

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Terugblik: Doe Maar heeft het nog steeds tijdens Symphonica in Rosso

Het is 13 oktober 2012 als de Nederpophelden van Doe Maar in het leuke tentje GelreDome beginnen aan de Symphonica In Rosso-concerten. De band treedt uiteindelijk vier avonden op in een tot de nok toe gevuld stadion.

Na succesvolle edities met onder meer Marco Borsato en Sting, is het dat jaar de beurt aan Henny, Ernst, Jan en René om 31 klassiekers op de setlist een orkestraal jasje aan te trekken. De concertreeks in Arnhem is een groot succes en lijkt een paar maanden later veel te betekenen voor de Top 2000-noteringen van Doe Maar. Verschillende nummers laten dat jaar namelijk een opvallende stijging zien in de lijst.

'Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar)'

De band krijgt tijdens de shows hulp van namen als Frank Boeijen, Erik Mesie (Toontje Lager), Gers Pardoel en Het Goede Doel. Toch zijn de echte hoogtepunten de nummers waarbij de mannen gewoon weer even met dat 'bandje' van vroeger zijn. Met een groot orkest in de rug weliswaar, maar spelend met jongensachtig plezier.

Die lol spat er ook van af tijdens 'Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar)'. De track waarmee de band in 1981 voor het eerst in de hitlijsten belandde blijkt in Arnhem nog altijd één van de grote favorieten bij het publiek. En dan mag je voor de laatste zin dus gerust bijna twee minuten de tijd nemen. Want van wie is 'ze' nou eigenlijk?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie