NPO Radio 2 Top 2000

Jim Steinman, componist Meat Loaf en Céline Dion, op 73-jarige leeftijd overleden

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Jim Steinman, componist Meat Loaf en Céline Dion, op 73-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse componist en schrijver Jim Steinman, die hits schreef en produceerde voor onder meer Meat Loaf, Céline Dion en Bonnie Tyler, is op 73-jarige leeftijd overleden.

Jim Steinman werd geboren in 1947 in New York. Gedurende zijn indrukwekkende carrière werkte hij als componist, platenproducer, arrangeur, pianist en zanger. Steinman kreeg grote bekendheid dankzij zijn jarenlange samenwerking met Meat Loaf. Steinman componeerde namelijk het debuutalbum Bat Out of Hell van de rockzanger in 1977. Het is een van de best verkochte albums aller tijden met meer dan vijftig miljoen verkochte exemplaren. Ook I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That), is van zijn hand. "Er is geen enkele andere songwriter zoals hij", vertelde Meat Loaf tijdens Steinmans introductie in de Songwriters Hall of Fame in 2012. "Hij heeft zo'n grote invloed gehad op mijn leven en ik heb zo veel van hem geleerd."

Samenwerkingen

Steinman schreef en componeerde ook It's All Coming Back To Me Now bekend van Céline Dion en Total Eclipse Of The Heart van Bonnie Tyler. Daarnaast heeft hij samengewerkt met Sisters of Mercy, Barry Manilow, Def Leppard, Barbra Streisand en Boyzone. Voor zijn bijdrage aan Céline Dions album Falling Into You mocht hij in 1997 een Grammy Award in ontvangst nemen.

Steinman was al geruime tijd ziek en is overleden aan de gevolgen van nierfalen, aldus zijn broer aan het persagentschap AP.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie