NPO Radio 2 Top 2000

Foo Fighters maakt tv-debuut in 1995 met This Is A Call

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Foo Fighters maakt tv-debuut in 1995 met This Is A Call

Met de Foo Fighters maakt Dave Grohl na het overlijden van Kurt Cobain een vlammende nieuwe start. Het Amerikaanse tv-publiek maakt in 1995 kennis met de band wanneer ze optreden in het programma van David Letterman.

Iets meer dan een jaar na de tragische dood van Kurt Cobain maakt de wereld kennis met het nieuwe project van drummer Dave Grohl: de Foo Fighters. De Amerikaan verwerkt het verlies van de frontman van Nirvana door te werken aan een collectie nummers die hij voor de grungeband schreef.

Zo neemt Grohl in de eerste helft van 1995 het titelloze debuut van de Foo Fighters op, waarbij hij zelf alle instrumenten bespeelt én zingt. Voor de tours rekruteert hij onder andere Pat Smear, de voormalige gitarist van The Germs, die ook regelmatig met Nirvana mee toerde.

This Is A Call

In augustus, een maand na het verschijnen van het debuut, geven de Foo Fighters een optreden in het tv-programma van David Letterman. "Naar het debuut van onze volgende gast werd reikhalzend uitgekeken, en het werd een van de best ontvangen albums van het jaar", zegt de presentator tijdens de introductie van de band.

Met Dave Grohl als zanger en gitarist maken de Foo Fighters die avond hun Amerikaanse tv-debuut, met een vlammende versie van This Is A Call. Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 zijn de Foo Fighters negen keer in de NPO Radio 2 Top 2000 te vinden. De hoogste notering is voor The Pretender op plek 116.

Ster advertentie
Ster advertentie