NPO Radio 2 Top 2000

Tips en tricks van het tekstschrijven met Huub van der Lubbe in Top 2000 a gogo

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Tips en tricks van het tekstschrijven met Huub van der Lubbe in Top 2000 a gogo

Zanger en tekstschrijver Huub van der Lubbe van De Dijk geeft een inkijkje in het tekstschrijven. In Top 2000 a gogo bespreekt hij de nummers Nergens Goed Voor, Mijn Van Straat Geredde Roos, Ik Kan Het Niet Alleen en Als Ze Er Niet Is.

Houd het simpel

Een uptempo nummer is volgens Van der Lubbe nog een tandje moeilijker om te schrijven. “Als je dan met ellenlange lappen teksten aankomt, dat kan gewoon niet.” Het moet simpel zijn, met weinig woorden. “Ik kwam toen op de zin: ‘Ik kan het niet.’ Maar wát kan ik dan niet?” Hij twijfelt een tijdje tot hij met het antwoord komt. “Ik kan het niet alleen.” Zo simpel en snel had Van der Lubbe nog nooit een nummer geschreven.

Inspiratie om je heen

De inspiratie van Als Ze Er Niet Is komt bij Huubs familie vandaan. “Ik zag wat het deed met mijn vader toen zijn steunpilaar, ons mam, bij hem wegviel. Van een joviale man werd hij ineens een in zichzelf getrokken man die het niet meer zo goed wist.” Later hoort Huub dat veel andere mannen zich hier ook in herkennen. “Veel mannen houden geen rekening met het gezamenlijke geluk dat ze toen hadden.”

Meer weten over hoe de grootste nummers van De Dijk tot stand zijn gekomen? Bekijk het hier in deze aflevering van de Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Dijk in de NPO Radio 2 Top 2000

De Dijk staat maar liefst 15 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd op welke plekken? Check hier de hele lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie