NPO Radio 2 Top 2000

Suzanne Vega geeft haar grootste hit 'Luka' akoestisch jasje

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Suzanne Vega geeft haar grootste hit 'Luka' akoestisch jasje

In de Top 2000 a gogo unplugged spelen artiesten een van hun nummers, maar dan akoestisch. Dit keer speelt Suzanne Vega een prachtige versie van haar 'Luka'.

Top 2000 a gogo Unplugged

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'IK DACHT DAT HET NUMMER IN DE VERGETELHEID ZOU RAKEN'

In de Top 2000 a gogo met Suzanne Vega gaan we met haar terug naar de plek waar ze is opgegroeid: New York, waar ze vertelt over de inspiratie voor 'Luka'. "Ik wilde over kindermishandeling schrijven. Ik luisterde destijds veel naar Lou Reed en ik vond het knap hoe hij een gewelddadige wereld beschreef", legt Vega uit. Vega maakt het nummer uiteindelijk in slechts twee uur tijd af: "Op een dag luisterde ik naar het album Berlin van Lou Reed en alles kwam eruit. Ik begon om twee uur en om vier uur was alles af."

Helaas realiseerde Vega zich dat het nummer niet altijd in de smaak viel bij het publiek. "Ze vonden het niet mooi en werden er verdrietig van. Ik dacht dat het nummer in de vergetelheid zou raken." Toch dacht haar manager daar anders over en brengt het uit op single. Het nummer wordt uiteindelijk haar grootste hit. 'Luka' is terug te vinden op Solitude Standing (1987), het tweede album van Suzanne Vega.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TOP 2000 A GOGO

Je ziet iedere donderdag een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo op YouTube.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie