NPO Radio 2 Top 2000

Helwin maakt excuses aan de artiesten die ontbreken op zijn stemlijst

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Helwin maakt excuses aan de artiesten die ontbreken op zijn stemlijst

Op de tweede dag van de Stemweek voor de NPO Radio 2 Top 2000 treffen Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte luisteraar Helwin. Die levert zijn stemlijst in, en heeft een zeer sympathieke toevoeging.

Tijdens een stop op parkeerplaats ’t Hol langs de A17 wordt Jeroen opgevangen door Helwin, die werkt bij een benzinepomp. De fanatieke stemmer voor de NPO Radio 2 Top 2000 heeft zijn lijst op maar liefst drie A4’tjes gezet. “Sommige nummers zijn heel belangrijk, dus daar heb ik een motivatie bijgeschreven”, legt hij uit.

Een van die nummers is Baba O’Riley van The Who, waar Helwin warme herinneringen aan bewaart. Hij won ooit kaarten voor een optreden van de band in het programma van Jan-Willem, en besloot zijn zoon mee te nemen naar het concert. Die bleek achteraf lyrisch over de Britse rockers.

Excuses

Maar Helwin heeft niet alleen de nummers genoteerd die volgens hem thuishoren in de NPO Radio 2 Top 2000, maar hij maakt ook zijn excuses aan de artiesten die zijn lijstje niét haalden. “Dat heb ik er ook bijgezet. Aan alle andere artiesten en groepen: sorry voor alle nummers die ik niet in mijn lijst kon zetten. Ik mag maar 35 nummers nomineren, sorry”, legt Helwin uit.

“Dit zijn toch de mensen waar we het voor doen”, zegt Jeroen over het gepassioneerde relaas van deze stemmer. “Helwin, die helemaal vol enthousiasme en vol passie is over zijn lijst.”

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

NPO Radio 2 Top 2000

De volledige NPO Radio 2 Top 2000 van 2022 wordt donderdag 15 december tussen 12.00 en 14.00 uur onthuld tijdens Annemiekes A-Lunch op NPO Radio 2. Na de bekendmaking is de complete lijst meteen te bekijken op nporadio2.nl. Kijk vanaf maandag 12 december om 13.00 uur op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan.

Ster advertentie
Ster advertentie