NPO Radio 2 Top 2000

John Fogerty duikt studio in met zijn kinderen

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. John Fogerty duikt studio in met zijn kinderen

Over een creatieve familie gesproken! John Fogerty heeft samen met zijn familie een aantal nummers van het album Cosmo's Factory van Creedence Clearwater Revival opnieuw opgenomen.

John Fogerty en zijn drie kinderen hebben hun tijd in quarantaine doorgebracht met het opnieuw opnemen van klassiekers! Op de 75e verjaardag van de muzikant heeft Fogerty samen met zijn familie een EP uitgebracht.

Knipoog naar Cosmo's Factory

De titel van de EP is een knipoog naar het album Cosmo’s Factory van Creedence Clearwater Revival uit 1970, dat op 16 juli 2020 50 jaar bestaat. "Onze familie kwam bij elkaar en besloot dat we in deze moeilijke tijden wat vreugde met muziek zouden verspreiden", aldus Fogerty in een verklaring. "We hebben Cosmo’s Factory nagebouwd en het werd Fogerty's Factory. Mijn zonen, dochter Kelsy, Julie en ik lieten Bob Fogerty zelfs de coverfoto maken, een totale familieaangelegenheid!" De EP bestaat uit zeven nummers, waaronder 'Have You Ever Seen the Rain' en 'Bad Moon Rising'.

Leven vieren

"Een beetje licht van ons huis naar jullie brengen", voegt Fogerty eraan toe. “We hebben samen een beetje familieplezier tijdens de pandemie. Het is zo'n geweldig gevoel om muziek te maken en te spelen. We moeten allemaal het leven vieren dat we hebben en onthouden hoe kostbaar het is."

Luister hieronder naar de EP:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TOP 2000

In totaal staat Creedence Clearwater Revival dit jaar 13 keer in de Top 2000 met 'Have You Ever Seen The Rain' als hoogste notering op plek 139.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie