NPO Radio 2 Top 2000

Roxette-zangeres Marie Fredriksson pakt publiek in met 'It Must Have Been Love'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Roxette-zangeres Marie Fredriksson pakt publiek in met 'It Must Have Been Love'

In december vorig jaar overleed Roxette-zangeres Marie Fredriksson. We blikken terug op Roxette met een oude liveversie van 'It Must Have Been Love' in Barcelona in 2001.

Maries medebandlid Per Gessle schreef 'It Must Have Been Love' in eerste instantie als kerstnummer. In thuisland Zweden weet Marie een aantal harten te stelen, maar het echte succes komt pas wanneer alle kerstverwijzingen uit het nummer worden gehaald en het wordt benoemd tot soundtrack van Pretty Woman.

Barcelona 2001

In 2001 treedt het gezelschap op in Barcelona om het nieuwe album Room Service onder de aandacht te brengen. Roxette wordt met luid applaus verwelkomd, maar Marie weet het publiek al snel te sussen wanneer zij de eerste noten van 'It Must Have Been Love' speelt. Staand achter haar piano weet Marie een intieme sfeer te creëren in de bescheiden concertzaal. Maar natuurlijk wordt het refrein luidkeels meegezongen. It must have been love...

Bekijk het optreden van Roxette in Barcelona in 2001 hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000 a gogo: Unplugged

Een aantal weken voor het overlijden van Marie Fredriksson bezoekt de Top 2000 a gogo haar medebandlid Per Gessle. Hij speelt een prachtige, akoestische versie van 'It Must Have Been Love', die hier te bekijken is.

Top 2000

Roxette staat in 2019 met twee noteringen in de Top 2000. 'Listen To Your Heart' vinden we op 1144 en 'It Must Have Been Love' op 1475.

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie