NPO Radio 2 Top 2000

Racoon zorgt voor kippenvel tijdens Stemweek met Joni Mitchell-cover

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Racoon zorgt voor kippenvel tijdens Stemweek met Joni Mitchell-cover

Bij een bezoek van de Stembus aan Goes mag Racoon uiteráárd niet ontbreken! In hun thuisstad speelt de band een intieme versie van een van hun eigen hits en een indrukwekkende cover van Joni Mitchell.

Laat het maar aan Racoon over om een nummer met de titel Het Is Al Laat Toch om acht uur 's ochtends prachtig en herkenbaar te laten klinken. Vanuit café Baarends in Goes, waar frontman Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige menige avond doorbrachten, geeft de Zeeuwse band een optreden tijdens de tweede dag van de Stemweek voor de NPO Radio 2 Top 2000.

Kijk hieronder naar de liveversie van Het Is Al Laat Toch:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Joni Mitchell

Naast die eigen single waagt Racoon zich ook aan een cover van niemand minder dan Joni Mitchell. Volgens Bart verdient Little Green, het nummer dat op Mitchells album Blue uit 1971 staat, absoluut een plek in de NPO Radio 2 Top 2000. "Ik vind het een heel erg mooi lied, dus daar moet je eigenlijk met je poten vanaf blijven", zegt de Racoon-zanger. "Maar we gaan het toch doen."

Volgens Bart maakt het verhaal achter Little Green het nummer van Joni Mitchell nog mooier. "Ze was folkzangeres, had nog geen stuiver om aan d'r kont te krabben, en ze was zwanger van een flapdrol", legt hij op kenmerkende droge wijze uit. "Toen heeft ze haar kindje afgestaan, dat heeft ze ter adoptie weggedaan. Dus dat is best wel een heftig moment, en later schreef ze daar dit liedje over. Het is zo'n mooi lied, en het raakt je."

Kijk hieronder naar Racoons cover van Little Green:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Top 2000

De volledige NPO Radio 2 Top 2000 van 2022 wordt donderdag 15 december tussen 12.00 en 14.00 uur onthuld tijdens Annemiekes A-Lunch op NPO Radio 2. Na de bekendmaking is de complete lijst meteen te bekijken op nporadio2.nl. Kijk vanaf maandag 12 december om 13.00 uur op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan.

Ster advertentie
Ster advertentie