NPO Radio 2 Top 2000

Blondie laat Glastonbury dansen op Denis in 1999

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Blondie laat Glastonbury dansen op Denis in 1999

Oh Denis, ooh-be-do! Met hun cover van doo-wopnummer Denise scoort Blondie eind jaren 70 een enorme hit. Twintig jaar later, tijdens een concert op Glastonbury, blijkt de track nog even populair.

Vlak voor de eeuwwisseling staat de new wave-groep uit New York op het beroemde Britse festival, met een setlist die gevuld is met hits. Blondie speelt onder andere Call Me, Hanging on the Telephone, Maria, One Way or Another en Heart of Glass. Een van de hoogtepunten van het optreden in juni 1999 is Denis, het nummer waarmee de groep in Nederland de hoogste plek in de hitlijsten bereikt.

Het grootste deel van het publiek op Glastonbury zal de release van Denis in 1978 niet bewust hebben meegemaakt, maar ook bij deze generatie blijkt de track nog even onweerstaanbaar. Zangeres Debbie Harry, aangedreven door energiek drumwerk van Clem Burke, krijgt de aanwezigen moeiteloos mee. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cover van Randy & the Rainbows

Hoewel Debbie Harry in Denis haar liefde voor een Franse man bezingt (ze improviseert zelfs een Frans couplet bij elkaar), gaat de originele versie van de track over een vrouw, Denise. Het nummer wordt in 1963 uitgebracht door de doo-wopgroep Randy & the Rainbows.

In 2007 vertellen Vinnie Carella en Mike Zero, twee leden van Randy & the Rainbows, over het nummer in een aflevering van Top 2000 a gogo. "Neil Levenson, die het nummer schreef, belde en zei dat een punkrockgroep Denise had opgenomen", vertelt Carella. "Hij zei: 'Ze hebben m'n nummer verpest.' Een jaar later vroeg ik hem of hij nog steeds dacht dat ze z'n nummer verpest hadden. Toen hingen de platina platen aan de muur."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blondie in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Blondie twee keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Denis staat op plek 985, gevolgd door Heart of Glass op 1206.

Ster advertentie
Ster advertentie