NPO Radio 2 Top 2000

Het verhaal achter I Was Made For Lovin' You van KISS

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Het verhaal achter I Was Made For Lovin' You van KISS

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertellen Paul Stanley en Gene Simmons van KISS je het verhaal achter I Was Made For Lovin' You!

Tourmanager Doc McGhee laat zien waar alle kleding van KISS wordt klaargemaakt voor de show. De laarzen van de band worden na elke show zelfs op een speciaal apparaat gedroogd. McGhee: "De laarzen zijn dan namelijk erg bezweet." Eén van de dames die verantwoordelijk is voor de kleding, neemt ons mee naar de kleedkamer van Gene Simmons. Ze pakt laarzen uit de kast en vertelt: "Deze had hij het vorige concert aan en nu zijn ze weer droog voor de volgende show. Ze zijn loodzwaar. Waanzinnig, hè?"

Niet zo diepgaand

Paul Stanley legt uit hoe 'I Was Made For Lovin' You' is ontstaan: "Door Saturday Night Fever dacht iedereen dat men in disco's in Amerika gek stond te doen in witte pakken. Zo was het niet. Het was seks, het was gekte. Mensen die van het leven genoten en grenzen opzochten. Mensen zongen over wat ze nu, vanavond, gingen doen. I Was Made For Lovin' You gaat over vanavond." Volgens Stanley is het nummer niet zo diepgaand als sommige mensen denken: "Het is zo simpel: Ik wil je vanavond gelukkig maken. Ik wil je laten genieten. We zijn ervoor gemaakt om elkaar lief te hebben."

Quote

We zijn KISS. En KISS verandert niet, omdat wij iconen zijn.

Paul Stanley

Bijzondere look

KISS staat als band natuurlijk ook bekend om de bijzondere look. Gene Simmons: "We wilden een band vormen die er uniek uitzag. Daar hadden we alles voor over. We bieden onze fans een extravagante show." Stanley voegt daaraan toe: "We zijn KISS. En KISS verandert niet, omdat wij iconen zijn."

​Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over I Was Made For Lovin' You hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie