NPO Radio 2 Top 2000

Beth Hart vertelt over haar persoonlijke Leave The Light On

foto: Still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Beth Hart vertelt over haar persoonlijke Leave The Light On

In deze Top 2000 a gogo unplugged zien we hoe Beth Hart haar Leave The Light On uitkleedt tot een intieme akoestische versie. Daarnaast vertelt ze het persoonlijke verhaal achter de track.

Beth Hart neemt ons in deze Top 2000 a gogo uit 2017 mee naar de locatie waar ze Leave The Light On opnam. Als ze de straat inrijdt waar ze zestien jaar lang heeft gewoond, begint ze te vertellen: "We verhuisden hierheen in de periode waar mijn verslaving aan drank en drugs het ernstigs was. Hier heb ik Leave The Light On geschreven."

Top 2000 a gogo unplugged

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeilijkste periode uit haar leven

"17 and I'm all messed up inside. I cut myself just to feel alive," zingt Hart terwijl ze thuis achter de piano is gekropen. Het is zomaar één van de vele pakkende zinnen uit de track, die gaat over de moeilijkste periode uit het leven van de zangeres. "Er is een tijd geweest dat ik niet meer wilde leven en ik mezelf dood hongerde. Ik gebruikte van alles, omdat ik hoopte dat ik dood zou gaan," vertelt ze.

Vol vertrouwen de toekomst in

Hart praat openhartig over haar bipolaire stoornis en de gevolgen die dit heeft voor haar dagelijks leven. Ze legt uit dat ze de manische fase het engste vindt: "Op dat moment wil ik alleen maar drinken en mezelf snijden." De zangeres realiseert zich dat ze stemmingswisselingen zal hebben, maar ondanks dat gaat ze vol vertrouwen de toekomst in. "Muziek geeft me plezier en helpt me door het leven heen, maar de grootste zegeningen zijn mijn man Scott en mijn ouders."

Bekijk het hele verhaal hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Denk je aan zelfdoding? Neem contact op met 113.nl, bel 113 of bel 0800-0113

Ster advertentie
Ster advertentie