NPO Radio 2 Top 2000

System of a Down blaast Pinkpop 2002 omver met Chop Suey!

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. System of a Down blaast Pinkpop 2002 omver met Chop Suey!

Met het stevige Chop Suey! staat System of a Down al jarenlang hoog in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2002, een klein jaar na de release van het nummer, speelt de Armeens-Amerikaanse band een vlammende versie van de song op Pinkpop.

Rond de eeuwwisseling is de nu metal, onder leiding van artiesten als Korn, Linkin Park en Limp Bizkit, een gigantisch populair genre. In september 2001 brengt System of a Down hun tweede album Toxicity uit, waarmee de Armeens-Amerikaanse band een van de beste platen uit de nu metal maakt.

Naast de titeltrack, de razende opener Prison Song en nummers als Needles, Deer Dance en Forest bevat Toxicity een van de grootste hits van System of a Down: Chop Suey! In 2002 reist de band af naar Landgraaf, waar het nummer op het podium van Pinkpop in een vlammende live-uitvoering gestoken wordt. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mezmerize en Hypnotize

In november 2002 volgt System of a Down Toxicity op met Steal This Album!, dat bestaat uit nummers die zijn ontstaan tijdens dezelfde opnamesessies. In 2005 volgen de albums Mezmerize en Hypnotize, die een half jaar na elkaar worden uitgebracht.

System of a Down maakt met die platen opnieuw indruk, dankzij nummers als BYOB en Lonely Day, maar het zou jarenlang het laatste wapenfeit van de band blijken. Hoewel de groep sindsdien nog regelmatig op tournee is geweest, wachten we nog altijd op een nieuw album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chop Suey! in de NPO Radio 2 Top 2000

Chop Suey! is de enige notering van System of a Down in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 staat het nummer op plek 195 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie