NPO Radio 2 Top 2000

Danny Vera begint aan volgend hoofdstuk met release van The New Now

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Danny Vera begint aan volgend hoofdstuk met release van The New Now

Danny Vera heeft vandaag de opvolger van zijn succesalbum 'Pressure Makes Diamonds' uitgebracht. Met 'The New Now' begint de songwriter aan een nieuw hoofdstuk zijn carrière.

Kan je spreken over een 'moeilijke tweede' als je er al ruim twintig jaar als artiest op hebt zitten? Nee, daarmee doe je Danny Vera als pionier tekort. Voor de muzikant is er in de studio eigenlijk niets veranderd. Hij maakt nog steeds dezelfde liedjes, maar na het grote succes van 'Roller Coaster' worden ze ineens door veel meer mensen omarmd en bejubeld. Vorige week kwam de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000 ooit zelfs binnen op plek 1 in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5.

Dertien nieuwe liedjes

Op The New Now laat Danny net als op zijn vorige albums zijn veelzijdigheid als songwriter horen. Zo liet hij met de up-tempo single (en voormalig TopSong) 'The Weight' alweer een totaal andere kant van zichzelf zien. "Anders blijf ik toch altijd die ballad-jongen", zei hij er eerder over in Stenders Platenbonanza.

Danny werkte aan de plaat tijdens de intelligente lockdown. Hij dook met twintig liedjes de studio in, waarvan er uiteindelijk dertien het album haalden. "We namen de dertien nummers live op, de meeste in één take. Ik had twintig nummers, voor mij is dat ongebruikelijk. Ik hoor vaak artiesten zeggen dat ze de studio ingingen met wel veertig of vijftig songs. Dan denk ik: en dan heb je déze twaalf uitgekozen?’’, zei hij deze week in een interview met het AD.

Luister 'The New Now' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Nathan Reinds

Ster advertentie
Ster advertentie