NPO Radio 2 Top 2000

Gregory Porter speelt orkestversie 'Revival' vanaf dak in Los Angeles

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Gregory Porter speelt orkestversie 'Revival' vanaf dak in Los Angeles

Soulzanger Gregory Porter scoorde eerder dit jaar de TopSong met zijn single 'Revival'. Voor BBC's Radio 2 Live At Home voert de zanger het nummer vanaf een dak in Los Angeles op samen met het BBC Concert Orchestra.

Gregory werkte samen met Troy Miller aan de voormalige TopSong 'Revival'. Miller werkte eerder al met artiesten als Rag'n'Bone Man. In het nummer zingt Gregory over de steun die hij krijgt bij zijn revival, of opleving.

"I am afraid / But you lift me higher, out of the fire, out of the flames. / I lost the feeling when you gave me meaning again / I'm singing Revival, Revival Song."

BBC Radio 2 Live At Home

Ieder jaar organiseert BBC Radio 2 in september een groot muziekfestival in het Londense Hyde Park. Door de coronacrisis is het festival dit jaar omgedoopt tot een digitaal feest. De line-up wordt goed gevuld met onder andere Sheryl Crow, Nile Rodgers en Chic, The Killers en John Legend. Daarnaast is niemand minder dan Gregory Porter ook van de partij. Gekleed in een vlekkeloos wit pak speelt hij vanaf het dak van Capitol Records in Los Angeles een mooie set van vijf nummers. Zijn vrolijke up-tempo single 'Revival' dient als afsluiter. Maar daar krijgt hij wel wat assistentie bij. Het BBC Concert Orchestra verzorgt namelijk de muziek vanuit huis. Hoewel de muzikanten ver bij elkaar vandaan zijn, doet dit zeker niet af aan de kwaliteit van hun samenspel. Gregory en het BBC-gezelschap creëren met het optreden een fraai klinkende orkestversie van 'Revival'.

Bekijk de orkestversie van 'Revival' hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Gregory Porter staat in 2019 met één notering in de Top 2000. De Claptone Remix van zijn 'Liquid Spirit' komt binnen op plek 1750. Benieuwd hoe dit nummer zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

​Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie