NPO Radio 2 Top 2000

Evanescence performt My Immortal met achtkoppige strijkersband

foto: AFP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Evanescence performt My Immortal met achtkoppige strijkersband

Amy Lee – leadzangeres van Evanescence – blaast vandaag veertig kaarsjes uit! De groep staat sinds 2005 onafgebroken in de NPO Radio 2 Top 2000 met My Immortal. Bekijk hier een spectaculair liveoptreden.

In 2003 brengt de Amerikaanse rockband Evanescence debuutalbum Fallen uit. Een jaar later wordt de band tijdens de Billboard Music Awards genomineerd voor beste groep van het jaar. Hoewel Evanescence de award niet wint, treedt het gezelschap wel op met My Immortal.

Strijkers

Voor het optreden tijdens de Billboard Music Awards wordt de band vergezeld door een achtkoppige strijkersband. De strijkers houden de versie van de videoclip aan – deze is namelijk anders dan de versie op het studioalbum. Het grote verschil is de muzikale samenkomst aan het einde van het nummer. Tijdens de overtuigende performance zijn grote boomstronken te zien op het podium. Deze staan symbool voor de krachtige stem van Amy Lee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geestig

My Immortal is een van de populaire singles van Evanescence. De power ballad bevat een treurige tekst met een geestig randje: Amy Lee zingt het namelijk naar een geest. Ben Moody – gitarist van de band – legt uit waar de tekst precies over gaat: "My Immortal gaat over een geest die na zijn dood bij je blijft. Hij achtervolgt je totdat je hem weg wenst, omdat hij je niet met rust laat." Toch verzekert Moody dat de songtekst niet waargebeurd is.

My Immortal in de NPO Radio 2 Top 2000

Benieuwd of My Immortal dit jaar weer in de NPO Radio 2 Top 2000 staat? Check het op Staat 'ie in de Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie