NPO Radio 2 Top 2000

Rage Against The Machine veroorzaakte aardbeving op Pinkpop

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rage Against The Machine veroorzaakte aardbeving op Pinkpop

In 1993 liet Rage Against The Machine Pinkpop op zijn grondvesten schudden met hun klassieker 'Killing In The Name'. Bekijk het optreden hier!

Metalband Rage Against The Machine werd opgericht in 1991 en hun debuutalbum was direct een groot succes. 'Killing In The Name' heeft daar ongetwijfeld een groot aandeel in gehad.

Wat is 'The Machine'?

'The Machine', waar de band volgens de bandnaam woedend op is, kan van alles zijn, geeft gitarist Tom Morello aan in een interview op Pinkpop in 1993. "Het kan de politie in Los Angeles zijn, maar het kan ook het internationale kapitalisme zijn dat ervoor zorgt dat je een volgeling wordt."

De band ziet het optreden dus niet als vermaak, maar als iets échts: "Je weet dat het echt is. Daarom zijn zo veel mensen vaak zo verbaasd. Zanger Zack is hetzelfde tijdens de repetities als tijdens liveshows."

Kleine aardbeving

Dit leek in 1993 wel over te komen op het publiek. Je ziet op de opnames namelijk dat het hele publiek losgaat op 'Killing In The Name' en de metalband wordt vanwege het succes ook in 1994 weer uitgenodigd voor Pinkpop. In dit jaar meet het KNMI zelfs een kleine aardbeving in Landgraaf tijdens het optreden.

Goed nieuws voor fans. Rage Against The Machine gaat in 2020 namelijk voor het eerst sinds 2011 weer optreden. Voor nu staan er nog alleen optredens in de Verenigde Staten gepland. Of de band naar Europa komt is nog onduidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie