NPO Radio 2 Top 2000

Zoon Eddie van Halen brengt single uit als eerbetoon aan zijn vader

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Zoon Eddie van Halen brengt single uit als eerbetoon aan zijn vader

Wolfgang van Halen, de zoon van de in oktober overleden Van Halen-gitarist, heeft zijn eerste solosingle uitgebracht waarop hij een eerbetoon maakt aan zijn vader.

De zoon van Eddie speelde sinds 2006 basgitaar in Van Halen, maar heeft op 16 november zijn eerste eigen werk uitgebracht onder de naam Mammoth WVH. Wolfgang schreef zijn eerste single 'Distance' toen er kanker werd vastgesteld bij zijn vader, die op 6 oktober overleed aan de ziekte. "Ik stelde me voor hoe mijn leven eruit zou zien zonder hem en hoe vreselijk ik hem zou missen", vertelt Wolf in een statement. Het nummer is de eerste single van zijn debuutalbum dat in 2021 uitkomt.

Emotionele videoclip

Naast het nummer bracht Wolfgang ook een videoclip uit die een bijzonder inkijkje geeft in het leven van de Van Halens. De clip bestaat uit oude homevideo's en er is onder andere te zien hoe Eddie zijn zoontje de fles geeft. Aan het eind van de videoclip is een emotioneel voicemailbericht te horen die Eddie achterliet voor zijn zoon: "Ik ben zo blij dat jij mijn zoon bent. Ik ben zo trots op je en hou van je. Bel me terug als je kan, ik wil gewoon even je stem horen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Halen in de Top 2000

In 2019 stonden er drie nummers van de band Van Halen in de Top 2000. 'Jump' op nummer 581, 'Runnin' With The Devil' op nummer 677 en 'Why Can't This Be Love' op nummer 1555.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie