NPO Radio 2 Top 2000

Chris Cornell speelde 'Black Hole Sun' solo op Pinkpop 2009

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Chris Cornell speelde 'Black Hole Sun' solo op Pinkpop 2009

Chris Cornell werd bekend als leadzanger van de band Soundgarden. Een van hun grootste hits was 'Black Hole Sun'. In 2009 zong Chris het nummer live op Pinkpop.

Eigenlijk zou Chris Cornell in 2008 al op het Landgraafse podium staan, maar zijn album was nog niet klaar en het optreden vond geen doorgang. In 2009 stond hij echter wel op het festival en kreeg hij de eer het hoofdpodium op zaterdag te openen.

Solo op Pinkpop

Hij begon zijn set met materiaal van zijn destijds nieuwste album Scream, dat werd geproduceerd door Timbaland. De electropop-tunes werden gevolgd door hits van zijn voormalige bands Audioslave en Soundgarden. Hij zong onder andere 'Spoonman' en Soundgardens grootste hit 'Black Hole Sun'; een versie met strijkkwartet op tape. Deze track kwam in 1994 uit op het album Superunknown en betekende de officiële doorbraak van Soundgarden. Chris zelf was zeer tevreden met zijn optreden en ook Pinkpop vond het een genoegen om de man solo op het podium te hebben.

Bekijk hieronder Chris Cornell met 'Black Hole Sun' live vanaf Pinkpop:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herinnering

Op 18 mei 2017 overleed Chris Cornell. De frontman stapte zelf uit het leven in een hotelkamer in Detroit. Hij werd 52 jaar. Tijdens een Q&A rondom Pearl Jam's album Gigaton werd de bandleden gevraagd naar hun favoriete herinnering aan goede vriend Chris Cornell. Daarnaast bracht zijn dochter twee jaar na de dood van Chris een door hem geproduceerde single uit. Ze schreef het nummer op twaalfjarige leeftijd samen met haar vader.

Denk jij aan zelfmoord en heb je hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) of kijk op 113.nl.

Top 2000

In 2019 behaalde 'Black Hole Sun' van Soundgarden plek 300 van de Top 2000.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie