NPO Radio 2 Top 2000

Farley 'Jackmaster' Funk zag succes van 'Love Can't Turn Around' niet aankomen

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Farley 'Jackmaster' Funk zag succes van 'Love Can't Turn Around' niet aankomen

Farley ‘Jackmaster’ Funk bracht in 1986 ‘Love Can’t Turn Around’ uit. Dat hij daarmee een van de grondleggers van housemuziek zou worden had hij nooit verwacht.

Het begon allemaal toen hij een boek vond in een opnamestudio. Het boek bevatte pagina’s vol aan drummers, toetsenisten en violisten. Hij kwam zelf de studio binnen met een drummachine, keyboard en sequencer onder zijn arm en werd dan ook raar aangekeken. De technicus vroeg hem wat hij ging doen, waarop Farley antwoordde: "Ik ga een houseplaat maken."

Onverwacht succes

En zo geschiedde. 'Love Can’t Turn Around' werd een grote hit, ook al zal Farley dat nooit begrijpen. "Het succes zal altijd een raadsel blijven, hoe dat is gegaan", vertelt hij. "Er zat eerst geen zang in, het was alleen instrumentaal. Dat werkte goed voor ons. Toen ik in de studio was, belde ik wat rond en ik vroeg: 'Heb je iemand beschikbaar die een nummer kan inzingen?'". Dat werd Darryl Pandy.

Niet door één deur

Darryl werd het gezicht van de track, aangezien hij de enige is die is terug te zien in de videoclip. Daar is een goede reden voor. Farley betaalde Darryl namelijk maar vijfhonderd dollar voor het inzingen van 'Love Can’t Turn Around' en de twee kregen ruzie. "In de clip zie je alleen Darryl, want we konden niet met elkaar door één deur. Hij was kwaad op mij, ik was kwaad op hem."

Toch is er nog een positief einde aan het verhaal gekomen. Bekijk hieronder de Top 2000 a gogo waarin Farley het complete verhaal vertelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie