NPO Radio 2 Top 2000

John Frusciante en Flea spelen verbluffend intro Californication bij Slane Castle

foto: Youtube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. John Frusciante en Flea spelen verbluffend intro Californication bij Slane Castle

Gitarist John Frusciante blaast vandaag 52 kaarsjes uit. We blikken terug op een van zijn meest legendarische optredens uit 2003 op Slane Castle in Ierland.

Frusciante was vanaf 1988 lid van de Red Hot Chili Peppers nadat hij de originele gitarist Hillel Slovak opvolgde, die op 26-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een overdosis. Frusciante is vervolgens tot 2009 een onderdeel van de band waarbij hij meewerkte aan albums als Blood Sugar Sex Magik (1991), Mother’s Milk (1989) en Californication (1999).

Tijdelijk vervangen

In 2007 komt er een collega bij in de band: gitarist Josh Klinghoffer. Hij zal uiteindelijk twee jaar later definitief Frusciante vervangen. Tien jaar later laat de band weten dat de rollen zijn opgedraaid. Josh Klinghoffer verlaat Red Hot Chili Peppers en Frusciante keert na tien jaar weer terug.

Slane Castle

De show bij het Ierse Slane Castle in 2003 is, met 80.000 fans, op dat moment een van de grootste optredens voor de Red Hot Chili Peppers. De funk-rockers geven het concert in hun meest iconische line-up, met John Frusciante op gitaar. Hij kwam terug voor de release van Californication in 1999, waarmee de band enorm succesvol is. Bekijk hieronder de live-uitvoering van Californication.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Red Hot Chili Peppers in de NPO Radio 2 Top 2000

De Amerikaanse funkrockband is in 2021 elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De populairste Red Hot Chili Peppers-track is Under the Bridge, dat op de 84e plek staat.

Ster advertentie
Ster advertentie