NPO Radio 2 Top 2000

The Less I Know The Better: liefdesverdriet in een funky jasje 

foto: Still YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Less I Know The Better: liefdesverdriet in een funky jasje 

Onbeantwoorde liefde klonk niet vaak zo catchy. In 2015 brengt de Australische psychedelische rockband Tame Impala de single The Less I Know The Better uit, een instant heartbreak-hit

Halverwege de 10’s brengt Tame Impala een van de best gewaardeerde Indie-albums ooit uit: Currents. Hoewel veel van de albums van Tame Impala zijn opgenomen met een band, of in ieder geval een andere muzikant of twee, neemt multi-instrumentalist Kevin Parker Currents in zijn geheel zelf op.

Mark Ronson

De vierde single van de plaat, het psychedelische The Less I Know The Better groeit uit tot een van Tame Impala's grootste hit, met inmiddels meer dan 1,3 miljard streams op Spotify. "Het idee dat ik iets zou maken dat 400 miljoen keer is meegemaakt, zou angstaanjagend zijn als het geen muziek was", zegt Parker tegen The Sun.

Nadat de artiest het nummer schrijft in zijn thuisstudio, is hij in eerste instantie van plan het nummer aan Mark Ronson te geven voor diens Uptown Special-album. Tot hij van gedachten verandert en het nummer toch liever voor zichzelf houdt. De Tame Impala-leadzanger vertelt tegen GQ Australia dat Ronson er precies hetzelfde over denkt en reageert met: "Oh ja, ik wilde zeggen dat dit nummer van jou is. Ik heb het gevoel dat ik je harde schijf heb gestolen!"

Onbeantwoorde liefde

Heb je de songtekst van het nummer ooit goed geluisterd, dan heb je misschien gemerkt dat het nummer gaat over een van de meest bezongen onderwerpen: onbeantwoorde liefde. Als de vrouw waarop de verteller in The Less I Know The Better een oogje heeft een feestje verlaat met ene Trevor, is hij gekwetst. De verteller probeert zichzelf moed in te praten: "Je moet je geluk beproeven met Heather." Maar als hij hoort dat de twee met elkaar naar bed zijn geweest, doet het toch pijn. "Hoe minder ik weet, des te beter."

En als dat al niet erg genoeg is, houdt de vrouw hem ook nog eens aan het lijntje. Hoewel ze er vandoor gaat met Trevor, zegt ze de verteller namelijk dat ze liever met hem wil zijn… maar dan wel wat later in haar leven: "Over 10 jaar zijn we samen."

Gewaagde clip

The Less I Know The Better wordt uitgebracht met een filmische videoclip, die is opgenomen door de Spaanse regisseurs Canada. De scènes in de clip volgen de verhaallijn van het nummer. Het begint met een klassieke liefdesdriehoek: de basketbalster van een middelbare school is verliefd op een knappe cheerleader. Maar zij is meer geïnteresseerd in de mascotte van het team, een gorilla genaamd Trevor. Aan het einde van de videoclip verslaat de basketballer de mascotte door een basketbal in zijn buik te gooien.

De kleurrijke beelden in de clip sluiten dan weer aan bij de sound van Tame Impala. "We wilden iets kleurrijks en sexys doen, vrij dicht bij de psychedelische geest van de band", laten de regisseurs weten in een interview met It’s Nice That. De beelden zijn niet voor preutse kijkers. Maar als je houdt van dans, zwoele blikken en verkleedpartijtjes is de video zeker het kijken waard:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tame Impala in de NPO Radio 2 Top 2000

Tame Impala staat twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000. The Less I Know The Better staat in 2022 op plek 592. Op plek 453 vind je Let It Happen (Albumversie).

Ster advertentie
Ster advertentie