NPO Radio 2 Top 2000

Amy Macdonald miste bijna haar eerste optreden op Pinkpop

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Amy Macdonald miste bijna haar eerste optreden op Pinkpop

In de Top 2000 a gogo vertelt Amy Macdonald over haar eerste singles en hoe haar show op Pinkpop bijna in het water viel.

Uit het niets brak Amy Macdonald door met haar debuutalbum This Is The Life dat uitkwam in 2008. Ze schreef hem echter twee jaar eerder en het uitkiezen van de singles viel niet mee. 'Mr Rock & Roll' was zo gekozen, maar over de tweede single waren Amy en haar platenlabel het minder snel eens. Amy pleitte voor 'This Is The Life', maar daar was haar label het niet over eens. "Dat is nu een mooie anekdote, gezien de afloop", vertelt Amy. Ze bracht het nummer uit als single, maar in Engeland werd voor een andere single gekozen. Toen 'This Is The Life' toch werd uitgebracht aan het eind van dat jaar, kreeg Amy haar gelijk: hij werd nummer één in de Engelse hitlijsten.

Pinkpop-show viel bijna in het water

Een van de eerste optredens van Amy in Europa was op Pinkpop. Het scheelde niet veel of Amy miste de show: "Mijn vlucht werd geannuleerd en uiteindelijk kwam ik veel later aan. Toen ik aankwam, was het enorm druk in de tent. De zijkanten waren opengemaakt vanwege de drukte. Ik dacht: 'Ik ben nog nooit in Nederland geweest. Waarom willen zij mij zien?' Ik had geen tijd om me om te kleden. Ik moest het doen zonder make-up en in mijn reiskleding." Toen een radio-dj na de show vertelde dat 'This Is The Life' ook in Nederland op nummer één was binnengekomen, verklaarde dat de drukte.

Hoe heeft Amy haar doorbraak beleefd? Je ziet het hieronder in de Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Amy Macdonald in de Top 2000

In 2019 staat Amy twee keer in de Top 2000. ' This Is The Life' is haar hoogste notering op nummer 864. Ook 'Mr Rock & Roll' haalt de lijst en eindigt op de 1943e plek. Benieuwd hoe de nummers door de jaren heen zijn gestegen en gedaald? Bekijk de statistieken door de jaren heen.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie