NPO Radio 2 Top 2000

Dit is waar Billie Eilish' Bad Guy echt over gaat

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Dit is waar Billie Eilish' Bad Guy echt over gaat

Billie Eilish brak in 2019 definitief door bij het grote publiek met Bad Guy. Vanmiddag horen we het nummer tussen 13:00 en 14:00 uur in de NPO Radio 2 Top 2000.

Bad Guy klinkt angstaanjagend spannend, maar welk verhaal gaat er nu echt schuil achter deze grote hit? In een interview met radiostation 102.7KIISFM vertelt Billie Eilish dat ze in het nummer vooral de draak steekt met mensen die typetjes maken van zichzelf. "Mensen die continu de drang hebben om anderen te vertellen wat voor persoon ze zijn, zijn dit vaak juist niet. Bijvoorbeeld; mensen die zeggen dat ze altijd maar aan het werk zijn. Of mensen die zichzelf een bad guy noemen. Dit zijn vaak juist de mensen die geen vlieg kwaad doen. Ik weet dat omdat ik vroeger zelf ook zo was en helemaal geen slechte dingen deed. Echte bad bitches hebben niet eens door dat ze het zijn."

Bad Guy

In het nummer zingt ze over alle verschillende typetjes die mensen zichzelf aanpraten.

So you're a tough guy // Like it really rough guy
Just can't get enough guy // Chest always so puffed guy

In een interview met Rolling Stone legt Billie uit waarom ze daarna het volgende zingt.

I'm that bad type // Make your mama sad type
Make your girlfriend mad tight // Might seduce your dad type
I'm the bad guy, duh.

Billie vertelt: "Het idee is: 'Dus jij moet iedereen vertellen dat je een tough guy bent. Oké, als jij dat doet, dan ga ik ook op verschillende manieren nep zijn. Ik ben al die dingen die ik zing niet, maar als jij nep kan zijn naar iedereen en mensen kan overtuigen dat je dat echt bent, dan kan ik dat ook.'"

Beluister Bad Guy hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Billie Eilish in de NPO Radio 2 Top 2000

Naast Bad Guy staan ook Everything I Wanted en Happier Than Ever van Billie Eilish in de NPO Radio 2 Top 2000. Bad Guy is met plek 362 haar hoogst genoteerde nummer in de lijst der lijsten.

Volg de NPO Radio 2 Top 2000

De beste, leukste en mooiste liedjes ooit hoor je van 25 t/m 31 december in de Top 2000! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

>> KLIK HIER OM DE LIJST VAN 2021 TE BEKIJKEN <<

Ster advertentie
Ster advertentie