NPO Radio 2 Top 2000

Daft Punk maakt soundtrack voor nieuwe Dario Argento film

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Daft Punk maakt soundtrack voor nieuwe Dario Argento film

Daft Punk gaat de muziek van een nieuwe film genaamd Occhiali Neri verzorgen. De film wordt geregisseerd door Dario Argento.

In het Engels betekent Occhiali Neri ‘Black Glasses’. Het is voor het eerst in acht jaar dat regisseur Argento een nieuwe film maakt. Argento staat bekend om zijn gewelddadige, maar stijlvolle horrorfilms. Zijn beroemdste film is de horrorklassieker Suspiria uit 1977. In zijn nieuwe film zal onder andere zijn dochter Asia Argento een rol spelen.

Daft Punk nam initiatief

De regisseur vertelt in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica: "Daft Punk is fan van mijn werk en toen ze er achterkwamen dat ik bezig ben met een nieuwe film, hebben ze uit zichzelf contact met mij opgenomen." Hij heeft nog geen muziek ontvangen van het duo, maar dat zal niet lang meer duren.

Daft Punk heeft eerder muziek gecomponeerd voor Disney's Tron: Legacy in 2010. In 2013 bracht de band hun meest recente studioalbum Random Access Memories uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coronaproof ontmoeten

Als het eerste werk van Daft Punk klaar is, zullen de regisseur en Daft Punk elkaar ontmoeten in Rome, waar de film ook zal worden opgenomen. Natuurlijk zal deze ontmoeting pas plaatsvinden als de maatregelen met betrekking tot het coronavirus zijn versoepeld.

Daft Punk in de Top 2000

Het electroduo staat in 2019 vier keer in de Top 2000. Ze staan in de lijst met de volgende noteringen: 'Get Lucky' op 987, 'One More Time' op 1428, 'Harder, Better, Faster, Stronger' op 1805 en 'Around The World' op 1911. Benieuwd hoe de nummers door de jaren heen zijn gestegen en gedaald? Check het in de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie