NPO Radio 2 Top 2000

Top 2000-debutant Nightwish komt met nieuw album

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Top 2000-debutant Nightwish komt met nieuw album

De Finse metalband Nightwish brengt op 10 april hun negende studioalbum HUMAN. :II: NATURE. uit. Dat heeft frontvrouw Floor Jansen aangekondigd op social media.

Het dubbelalbum bevat een A-kant met negen tracks en een B-kant met één lange track, opgedeeld in acht hoofdstukken. Daarmee komt er na vijf jaar een opvolger van het laatste studioalbum Endless Forms Most Beautiful uit 2015.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doorbraak in de Top 2000

Op dat laatste studioalbum staat de single 'Élan', waarmee Nightwish dit jaar de Top 2000 bestormde. De track kwam nieuw binnen op plek 312. Ook de live-versie van 'Ghost Love Score' op Wacken Open Air kwam nieuw binnen in de Top 2000. Het nummer belandde op plek 1417.

De plotse doorbraak in de lijst dankt de Finse band onder meer aan het succes van Nederlandse zangeres Floor Jansen in het tv-programma Beste Zangers. In het programma wist Jansen vorig jaar diepe indruk te maken met haar stem en performance. Het Nederlandse publiek maakt vervolgens al snel kennis met het werk van Nightwish, waarin Jansen in 2012 de rol van leadzangeres overnam van Zweedse zangeres Anette Olzon.

Benieuwd welke nieuwkomers in de Top 2000 dit jaar nog meer opvielen? Check het op onze speciale statistieken-pagina.

Nightwish

Nightwish werd in 1996 opgericht door de Finse toetsenist en songwriter Tuomas Holopainen en groeide uit tot één van de grootste metalbands ter wereld. Voor Anette Olzon en Floor Jansen mocht de Finse Tarja Turunen zich de leadzangeres van de band noemen, tot ze in 2005 door de andere bandleden werd ontslagen. Nightwish staat op 23 & 24 november in een uitverkochte Ziggo Dome.

Beluister 'Élan' uit 2015:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie