Top 2000

Alan Parsons speelt Old And Wise met orkest en koor in Colombia

foto: Wikimedia Commons
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Alan Parsons speelt Old And Wise met orkest en koor in Colombia

The Alan Parsons Project brengt eind 1982 Old And Wise uit. De band mag dan niet meer uit de originele bezetting bestaan, in 2017 speelde Alan Parsons het nummer samen met een groot orkest en koor in Columbia.

The Alan Parsons Project was in de jaren '70 en '80 niet weg te denken uit de muziekindustrie. Ze scoorden Top 2000-hits als Old And Wise, Eye In The Sky, Don't Answer Me en The Turn Of A Friendly Card. Naast naamgever Alan Parsons was componist Eric Woolfson de grote drijfveer achter de band. Samen met Parsons vormde Woolfson van 1975 tot 1987 de basis van de Britse rockband. Woolfson overleed in 2009 op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Zombie-zanger Colin op Old And Wise

De hoogste notering van The Alan Parsons Project in de NPO Radio 2 Top 2000 is Old And Wise. Parsons en Woolfson schreven het nummer samen, maar niemand minder dan Zombies-leadzanger Colin Blunstone nam de vocalen op zich. In een interview vertelt Blunstone: "Ik was met Eric in de Abbey Road studio's toen hij zei: 'Ik wil graag dit nummer voor je spelen.' We liepen naar studio drie, waar The Zomies Time Of The Season hebben opgenomen. Eric ging zitten en speelde een nummer voor me op piano. Ik dacht gelijk 'dit is prachtig.' Eric vertelde me toen dat hij graag wilde dat ik het zou zingen.' De rest is geschiedenis."

Bekendste saxofoonsolo van de popmuziek

Het nummer gaat over een man voor wie de dood nadert. De man denkt dat hij alles zal begrijpen als hij oud en wijs is, en laat zich niet meer raken door de ellende om hem heen. Het lied werd amper een hit in Nederland, maar staat al wel sinds 1999 in de hoogste regionen van de Top 2000. Bijzonder aan Old And Wise is het outro: het kent een break in het slagwerk en een van de bekendste saxofoonsolo's uit de geschiedenis van de popmuziek.

Bekijk het optreden van 31 augustus 2013 hieronder terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Alan Parsons Project in de Top 2000

In 2021 staat The Alan Parsons Project vier keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Old And Wise is hun hoogste notering en staat op nummer 80 in de lijst der lijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie