NPO Radio 2 Top 2000

Prince-concert uit 1985 voor drie dagen te zien op YouTube

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Prince-concert uit 1985 voor drie dagen te zien op YouTube

De erfgenamen van Prince hebben besloten een oud optreden van de muzikant te delen. Prince and the Revolution: live zal deze week drie dagen te zien zijn op YouTube.

Prince gaf het optreden op 30 maart 1985 in de Carrier Dome in New York. Prince bracht in datzelfde jaar de concertbeelden al uit op video, maar dit is de eerste keer dat de beelden ook online te zien zullen zijn.

Het goede doel

Kijkers kunnen tijdens het 3-daagse evenement geld doneren aan het Solidarity Response Fund van de WHO. De donaties worden onder andere gebruikt voor de zorg, onderzoek naar het coronavirus en de ontwikkelling van vaccins, test en behandelingen. Google doet ook een duit in het zakje: het wereldbedrijf gaat donaties tot 5 miljoen dollar verdubbelen.

3-daags evenement

Het concert zal te zien zijn op YouTube tijdens een 3-daags evenement dat begint in de nacht van donderdag 14 mei op vrijdag 15 mei om 2.00 uur Nederlandse tijd. Een uur voor de première zit drummer Bobby Z, die tijdens het concert drumde klaar om vragen van kijkers te beantwoorden.

Luister naar de NPO Radio 2 Songfestival Top 50

De stembussen zijn gesloten! Luister op vrijdag 15 mei van 18:00 tot 22:00 uur naar de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie