NPO Radio 2 Top 2000

Metallica trotseert de bliksem op Pinkpop 2014

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Metallica trotseert de bliksem op Pinkpop 2014

De bezoekers van de 45e editie van Pinkpop zien het optreden van afsluiter Metallica bijna letterlijk in het water vallen wanneer een onheilspellende bliksembui over Landgraaf trekt. Wanneer de storm geweken is, geeft de metalband een onvergetelijk optreden.

Het is een prachtig pinksterweekend met optredens van The Rolling Stones, John Mayer, Arctic Monkeys, Ed Sheeran en Stromae, maar in de laatste uurtjes van het popfestival slaat het weer ineens om. Zware wind- en hoosbuien treffen Pinkpop en veel bezoekers besluiten het zekere voor het onzekere te nemen en al naar huis te gaan. De festivalgangers die wel blijven, worden door presentator Eric Corton vanaf het hoofdpodium geïnstrueerd om gehurkt op de grond te gaan zitten, terwijl om hen heen felle bliksemschichten te zien zijn in de donkergroene lucht.​

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ride The Lightning

Het is nog even onzeker of het optreden van Metallica wel door kan gaan. De show wordt geruime tijd uitgesteld in de hoop dat de storm overwaait. Dat gebeurt uiteindelijk en Metallica start in het pikkedonker met Battery. De ontlading bij het publiek is gigantisch wanneer de beklemmende sfeer van de uurtjes daarvoor omslaat naar extatische vreugde. Het nummer Ride The Lightning krijg een extra lading nadat de euforische Metallica-fans de bliksem getrotseerd hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Metallica in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Metallica elf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd naar het stijgen en dalen van de nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie