NPO Radio 2 Top 2000

Danny Vera over nieuwe up-tempo single: 'Anders blijf ik altijd die ballad-jongen'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Danny Vera over nieuwe up-tempo single: 'Anders blijf ik altijd die ballad-jongen'

In Stenders Platenbonanza primeurde Rob de nieuwe single van Danny Vera, 'The Weight'. Rob belt Danny tijdens de show om het over de plaat te hebben.

'The Weight' is een single van Danny's nieuwe album The New Now dat uitkomt op 12 november. Er gaat een bijzonder verhaal schuil achter de track. Tijdens Stenders Platenbonanza vertelt Danny: "Het gaat eigenlijk over dat je denkt dat je alles voor elkaar hebt en dingen verwerkt hebt, maar dat dat eigenlijk nog niet zo is. De dood van mijn beide ouders was altijd heftig. Op een gegeven moment denk je: 'Daar ben ik wel overheen', maar op sommige momenten is dat niet zo." 'The Weight' is meer up-tempo dan andere platen van Danny en dat lijkt een weloverwogen keuze: "Anders blijf ik toch altijd die ballad-jongen", zegt Danny lachend.

Rob belt met Danny Vera over nieuwe single 'The Weight'

'The Weight'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Danny in Duitsland

Nog even en we zijn Danny kwijt aan het buitenland, want hij doet het namelijk goed in Duitsland. Zijn album Pressure makes diamonds is er uitgebracht op het befaamde label RCA/Sony Music. Danny vertelt: "Ik had er zelf geen ruchtbaarheid aan gegeven. Ik wacht het liever af tot het wel een succes is en dan kan je beter daarna zeggen: 'Het gaat best goed'. Daarom zeg ik er nooit zoveel over. Ze wilden graag mijn plaat uitbrengen en dat vind ik hartstikke leuk. Ik ga niet zeggen dat ik in Duitsland ga doorbreken, maar de mensen vinden het geloof ik wel mooi." Danny bracht tegelijkertijd met de plaat ook een nieuwe videoclip uit voor 'Roller Coaster'. "Gewoon opgenomen in Zeeland, mooi hé!", aldus Danny.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stenders Platenbonanza

Je hoort Stenders Platenbonanza iedere maandag t/m donderdag tussen 14:00 en 16:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie