NPO Radio 2 Top 2000

Plastic Bertrand-zanger over Ca Plane Pour Moi: 'Tekst slaat nergens op'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Plastic Bertrand-zanger over Ca Plane Pour Moi: 'Tekst slaat nergens op'

Lou Deprijck vertelt het verhaal achter Ca Plane Pour Moi van Plastic Bertrand. De track verdween na 2012 uit de NPO Radio 2 Top 2000, maar is nog altijd een megahit.

De Franstalige hit is onder velen bekend, maar wat wordt er precies gezongen? De lyrics slaan volgens de Belgische Deprijck helemaal nergens op. "Het is een opeenvolging van onsamenhangende dingen, die een vent die stoned is, denkt te zien." Zo wordt er onder andere gezongen 'Mijn poes ligt uitgeteld op mijn bed, heeft d'r tong ingeslikt toen ze m'n whiskey dronk'.

Ruzie met platenmaatschappij

In de tijd dat Lou Deprijck als Plastic Bertrand een hit scoorde met Ca Plane Pour Moi, maakte hij ook muzie met andere bands. Hij had meerdere imago's en was bang om niet geloofwaardig te zijn. Een nummer met zo'n hoge stem als op Ca Plane Pour Moi paste volgens hem niet in dat rijtje. De oplossing: iemand inhuren om te playbacken. "Iedereen in de muziek wist dat ik 't zong, maar ik had geen bewijs. Roger Jouret deed de optredens op tv." Toen Lou het nummer wel toe wilde eigenen, werd hij door niemand geloof. Hij kreeg ruzie met zijn platenmaatschappij en hoe dat afliep zie je hieronder in de Top 2000 a gogo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie